Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Mamiya lanceert Mamiya 645AFDIII body

De nieuwe Mamiya 645AFDIII body heeft, via het verbeterde intercommunication protocol MSCE, een verhoogde compatibiliteit met digitale achterwanden. De samenwerking met PhaseOne wordt meer dan merkbaar, want dit merk brengt de camera onder eigen naam ook.

De mogelijkheden van de 645AFDIII plus ZD achterwand combinatie liggen nu op het niveau van de Mamiya ZD. De informatie-uitwisseling tussen de nieuwe body en digitale achterwand is uitgebreid, waardoor het nu mogelijk is om de lenscorrectietools in de Mamiya Digital PhotoStudio software te gebruiken.

Door de voortzetting van de open platform policy van Mamiya, is de 645AFDIII body ook compatible met digitale achterwanden van andere merken zoals Phase One. Dit merk, gespecialiseerd in digitale achterwanden, werkt nauw samen met Mamiya, en dezelfde camera is ook onder de naam Phase One 645 verschenen.

Snellere AF

Het autofocussysteem van de 645AFDIII is sneller en stiller dan bij de vorige body, door toepassing van een nieuwe, krachtige coreless motor. De autofocuspunten zijn nu afzonderlijk in te stellen, net zoals op de ZD camera, op midden, rechts, links; het is ook mogelijk de keuze aan de camera over te laten.

De functies belichtingscompensatie en lichtmeetmethode zijn in te stellen via elektronische druk- en draaiknoppen, in combinatie met het lcd-scherm. Nieuwe is flitssynchronisatie op het tweede sluitergordijn.

Mamiya introduceerde verder drie objectieven: AF 80mm f/2.8 D, AF 150mm f/2.8 IF D (beide leverbaar vanaf april) en de Zoom AF 45-90mm f/4.5 D Aspherical (vergelijkbaar met 28-56 mm op kleinbeeld, leverdatum nog niet bekend).

Info: www.mamiya.nl, www.phaseone.com

L. Polder
| 20-03-2008
Boeken algemeen