Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Compositie en vormgeving in digitale fotografie

Voor sterk visuele concepten

Tijdens het maken van een foto gebeurt er meer dan zichtbaar is voor iemand die later het resultaat bekijkt. Critici en historici kunnen hieraan een uitleg geven die niet noodzakelijkerwijs overeenkomt met de werkelijke omstandigheden en de bedoeling van de fotograaf.

In dit boek wil Michael Freeman laten zien hoe en waarom fotografen hun beelden creëren, welke technieken ze gebruiken en hoe composities kunnen worden verbeterd.

Terwijl er veel boeken geschreven zijn over de technische kant van de fotografie, verschijnen er maar weinig uitgaven waarin de compositie van foto's centraal staat.

Voor een fotograaf is het belangrijk van tevoren te weten waarom sommige composities of bepaalde kleurencombinaties beter werken dan andere.

Freeman citeert in zijn inleiding een uitspraak van een uit de vorige eeuw beroemde Duitse Bauhausdocent Johannes Itten over kunst in het algemeen: als je niet kunt vertrouwen op een intuïtief talent moet je op zoek gaan naar kennis.

Met de digitalisering van de fotografie vindt een groot deel van het beeldbewerkingsproces tussen fotograferen en afdrukken tegenwoordig op de computer plaats door de fotograaf zelf. Daardoor wordt steeds meer aandacht besteed aan het kijken naar foto's en analyseren van de kwaliteit.

Michael Freeman - Compositie en vormgeving in digitale fotografie

Met Compositie en vormgeving kan iedereen leren sterke beelden te herkennen en ze te vertalen naar prachtige digitale foto's. In dit boek worden alle traditionele benaderingen van de compositie en het ontwerp verkend, en belangrijker nog: het behandelt digitale technieken als stitching en High Dynamic Range Imaging (HDRI).

Van Michael Freeman verscheen ook:
Licht en Belichting in digitale fotografie
Digitale fotografie bij weinig licht
Digitale Fotografie - High Dynamic Range
Toptips - Digitaal fotograferen

Compositie en vormgeving in digitale fotografie - Michael Freeman
Pagina’s: 192
Prijs: € 20,00
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9789057649356

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 19-03-2008
Boeken algemeen