Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Puur licht als kunstbron

Na Spencer Tunick in 2007, zal de vermaarde componist en multidisciplinaire kunstenaar Ryoji Ikeda (Japan 1966) kunstprojecten voor DREAM AMSTERDAM creëren. Ikeda’s hypnotiserende werk speelt met de menselijke perceptie via installaties, performances, live concerten, opnames en album releases.

foto: Ryuichi Maruo (c) Ryoji Ikeda 2007
data.film | courtesy of Yamaguchi Center for Arts and Media (YCAM) - Japan

Wereldwijd tentoongesteld en gepresenteerd heeft hij belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de felbegeerde Ars Electronica Golden Nica (2001). Ikeda’s project voor Dream Amsterdam Foundation, is zijn eerste grootschalige werk in de openbare ruimte.

Voor DREAM AMSTERDAM 2008, zal Ikeda puur licht gebruiken als het materiaal voor zijn interventies op verschillende vooralsnog geheime locaties in Amsterdam. Intense lichtinstallaties zullen op een mysterieuze wijze verschijnen en een constellatie van punten vormen in het stedelijke landschap. De energie die voor de lichtinstallaties wordt gebruikt, is afkomstig van duurzame, gerecyclede bronnen.

Het werk van Ryoji gefotografeerd door professionele fotografen.

De kunstwerken in de openbare ruimte zijn te zien van 6 tot en met 21 juni 2008 in de avonduren. Een gedetailleerde kaart met de locaties en een route is vanaf 6 juni te vinden op www.dreamamsterdam.nl.

foto: Ryuichi Maruo (c) Ryoji Ikeda 2007
data.tron | courtesy of Yamaguchi Center for Arts and Media (YCAM) - Japan

Op 7 juni, biedt het Silent Night event een unieke mogelijkheid om de stad als nooit te voren te ervaren: Amsterdam doet de lichten uit. De duisternis maximaliseert het contrast met Ikeda’s felle lichtinstallaties verspreid over de stad.

Het Silent Night event zal worden gefotografeerd vanuit de lucht. Uiteindelijk zal dit multidisciplinaire project worden uitgegeven in samenwerking met episode publishers in een internationale publicatie die wordt gelanceerd op 17 oktober 2008 in Paradiso.

DREAM AMSTERDAM wordt georganiseerd door Dream Amsterdam Foundation. De manifestatie is een initiatief en concept van directeur en curator Jamain Brigitha.

Meer info over Dream Amsterdam 2007 op Fotografie.nl.

Redactie
| 19-03-2008
Boeken algemeen