Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Baghdad Calling

Oproep aan westerse landen

Fotojournalist Geert van Kesteren laat zien hoe Iraakse vluchtelingen leven in Jordanië, Syrië en Turkije. Naast die professioneel gemaakte beelden toont het boek het dagelijks leven in het Irak van 2006 en 2007 door de ogen van de Irakezen zelf.

Een team rond Van Kesteren verzamelde honderden foto’s uit mobiele telefoons en digitale camera’s van Iraakse burgers die plekken laten zien waar journalisten zich omwille van veiligheid niet begeven. Ontploffende granaten, familiefeesten, etnische zuivering, dansen in het park, een stukgeslagen infrastructuur en hoop op betere tijden wisselen elkaar af.

De combinatie van professionele foto’s, amateurbeelden en interviews met vluchtelingen – getuigenissen van de verschrikkingen die hen zijn overkomen - geven een indringende kijk op de situatie waarin de Iraakse burgers zich bevinden.

Ondanks enkele hoopvolle berichten uit het najaar van 2007 verkeert het land nog steeds in een staat van ontreddering, die is ontstaan na de inval in 2003 door een coalitie van westerse landen.

Baghdad Calling is een oproep aan die landen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de Irakezen een beter lot te verschaffen.

Geert van Kesteren, freelance fotojournalist, was in 2005/7 verbonden aan Magnum Photos en onder meer werkzaam voor NRC Handelsblad, Newsweek en Stern magazine. Vertrok in 1998 voor het eerst naar Irak en in 2003 naar Bagdad. In 2004 verscheen het internationaal geprezen boek Why Mister, Why? over de waanzin van de oorlog in Irak. Hij ontving diverse (inter-) nationale prijzen, voor beste fotoboek.

Baghdad Calling. Reportages uit Turkije, Syrië, Jordanië en Irak - Geert van Kesteren,
teksten: Jan Gruijters, Geert van Kesteren, Brigitte Lardinois, Edie Peters
Pagina's: 388
Prijs: € 25,00
Uitgever: episode publishers
ISBN: 9789059730915

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 17-03-2008
lifestyle