Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Olympische fotowebsite

Getty Images heeft een nieuwe, gespecialiseerde Olympische website, waarop onder meer iconisch beeldmateriaal van 112 jaar sport te zien is.

foto: (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

De site geeft bezoekers toegang tot downloadbaar fotomateriaal dat zowel de geschiedenis van de moderne Olympische Spelen vanaf de eerste Spelen in Athene van 1896 in beeld brengt, als de meest recente sportmomenten van de Olympische Spelen 2008 in Peking later dit jaar.

Getty Images zal fotomateriaal uit het museum van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op de website plaatsen, waarmee de site de plek bij uitstek wordt voor alles op het gebied van Olympische foto’s.

Het team van sportfotografen van Getty Images zal bij alle sportevenementen in Peking gebruik maken van de allernieuwste glasvezeltechniek zodat het uploaden van foto’s naar de website binnen enkele seconden of minuten, op het moment suprême, plaatsvindt.

De Olympische Spelen 2008 in Peking wordt dit jaar van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden. Meer dan veertig fotografen van Getty Images zullen bij de 302 evenementen de klok rond werken om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen.

Olympic Torch Bearer 19th July 1952: Finnish runner Paavo Nurmi, a former gold medalist, lighting the Olympic flame at the opening ceremonies for the Summer Olympic Games, Helsinki, Finland.

Getty Images is voor de twaalfde opeenvolgende keer het officiële fotobureau van het Internationaal Olympisch Comité.

foto: Mandatory Credit: Shaun Botterill/ALLSPORT

Als aanvulling op de liveregistratie van de 2008 Spelen in Peking biedt Getty Images een van de grootste collecties van Olympisch beeldmateriaal ter wereld. In het archief is een aantal van de meest bijzondere Olympische foto’s terug te vinden, vanaf de recentste Spelen in Turijn tot de Spelen van 1896 in Athene.

De collectie bevat onder meer de foto uit 1896 van de Griekse marathonloper Spyridon Louis die het laatste deel van het parcours in het stadion aflegt voordat hij, vergezeld door George I, de koning van Griekenland, zijn gouden medaille in ontvangst neemt.

Ook de foto uit 1908 van Dorando Pietri's optreden in de marathon, waarbij hij werd gediskwalificeerd omdat hij over de finish werd geholpen, maakt deel uit van de collectie.

De foto’s van Getty Images kunnen tevens in het Olympisch Museum in het Zwitserse Lausanne bekeken worden, waar het Internationaal Olympisch Comité in samenwerking met Getty Images indrukwekkend fotomateriaal van de voorgaande Spelen bijeenbrengt in een tentoonstelling.

Albertville Olympics. 20 feb 1992: a skater speeds round a bend during the 10000m speed skating competition at the 1992 winter olympics held in Alberville.

Meer info: www.gettyimages.com/olympics

Redactie
| 05-03-2008
Boeken algemeen