Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Wyman Shoots

Naar aanleiding van het concert dat Bill Wyman & the Rhythm Kings, Mick Taylor en Chuck Berry op 17 maart a.s. in de Amsterdamse Heineken Music Hall geven, organiseert Galerie V!P’s in samenwerking met Yoshiko Matsumoto Gallery en op verzoek van Bill Wyman een tentoonstelling met foto’s van zijn hand. De kunstenaar zal bij de openingsreceptie aanwezig zijn, welke geopend is voor publiek op donderdag 20 maart van 16 tot 19 uur.

foto: Bill Wyman

Wyman was dertig jaar lang bassist van de beroemdste popgroep ter wereld, The Rolling Stones. Minder bekend is dat hij al veertig jaar fotografeert. Een klein gedeelte van zijn productie was reeds te zien in de vijf succesvolle boeken die hij sinds 1990 publiceerde, maar tot vorig jaar zijn de foto's nog nooit tentoongesteld.

'Ik ben erg blij dat ik altijd al mijn foto’s heb bewaard sinds ik in de jaren zestig met fotograferen begon,' zegt Bill Wyman, 'en ik ben trots dat ze in Amsterdam getoond zullen worden in een omgeving die ze recht doet.’

Op de tentoonstelling zijn bijna veertig originele afdrukken te zien, waarvan de meeste in kleur en vaak niet eerder getoond. Ze zijn in twee formaten te koop, telkens in een beperkte, genummerde en gesigneerde oplage. Het gaat daarbij vooral – maar niet uitsluitend – om opnamen die Wyman maakte in zijn tijd bij de Stones: Ron Wood poserend met zijn jonge dochter, Charlie Watts te gast bij de televisieshow van David Frost, Brian Jones gezien in een achteruitkijkspiegel, maar ook Mick Taylor, Jerry Hall en Nicky Hopkins, en uiteraard diverse zelfportretten.

Verder zijn er portretten te zien zijn van de schilder Marc Chagall en zijn gezin in St. Paul de Vence in het zuiden van Frankrijk, waar Wyman en hij buren waren. Andere foto’s tonen rock- en bluesmuzikanten zoals Eric Clapton, Ringo Starr, The Who, John Lee Hooker, Buddy Guy en BB King. In de tentoonstelling hangen ook landschapsfoto’s die Wyman maakte in het Caribisch gebied, in Zuid-Frankrijk en op het Engelse platteland, waar hij tegenwoordig woont.

Redactie
| 04-03-2008
Boeken algemeen