Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Getty Images Grants 2008

De winnaars van de Getty Images beurs voor fotojournalistiek zijn gekozen uit 139 kandidaten afkomstig uit 29 landen. Uiteindelijk wonnen Ian Martin en Lorena Ros, beide afkomstig uit Amerika de beurs van Getty Images. Voor $20.000 kunnen zij nu ieder hun fotoproject afmaken.

foto: Lorena Ros

Ian Martin’s project, de Hidden Minority: South Africa’s White Poor bekijkt het nog vaak onbekende issue rondom 'witte' armoede in post-apartheid Zuid-Afrika. Na het winnen van de Getty Images beurs kan Ian nu nog eens twee maanden extra besteden aan zijn project 'minority of a minority'; mensen die leven met minder dan $40 per maand.

Door het beeldverslag van intieme, menselijke foto’s waarbij tijd en vertrouwen een belangrijke rol spelen, hoopt Ian deze vorm van armoede, die veel mensen niet verwachten, internationaal bekend te maken.

Lorena Ros’ project Silent Witness legt de impact en invloed van seksueel misbruik bij kinderen in Amerika vast. Met de Getty Images beurs voor fotojournalistiek wil Lorena gedurende een jaar, audiovisuele interviews afnemen met dertig Amerikaanse slachtoffers en hun verhalen verzamelen.

Uiteindelijk wil Lorena hierover een boek uitbrengen en een reizende expeditie opzetten, zodat haar verhaal zichtbaar wordt onder verschillende bevolkingsgroepen over de hele wereld tijdens multimedia evenementen met een onderwijskundig karakter.

Met het uitreiken van de beurs wil Getty Images talent een kans geven op een wereldwijde carrière in de fotojournalistiek. In totaal geeft Getty Images wereldwijd vijf beurzen uit ter waarde van elk $20.000. Winnaars krijgen naast deze financiële ondersteuning een contract van een jaar bij Getty Images in New York om hun voorgestelde project/documentaire af te maken.

foto: Ian Martin

Hun beelden worden wereldwijd gemarketeerd waarbij zij de rechten van hun werk behouden. Getty Images helpt op deze manier het werk van fotojournalisten onder de aandacht van de internationale fotoindustrie te brengen en hen een duwtje in de rug te geven voor het verloop van hun carrière. Voorwaarde voor deelname aan de Grants is dat men werkzaam moet zijn als professioneel fotojournalist.

De volgende deadline voor het in aanmerking komen van de overige drie beurzen is 15 mei 2008 2008. De winnaars zullen tijdens het fotojournalistiek festival 'Visa pour l'Image' in Perpignan in september bekend worden gemaakt.

Redactie
| 03-03-2008
lifestyle