Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Popperfotocollectie online beschikbaar

Er zijn al meer dan 100.000 foto’s uit de Popperfotocollectie en de sportfotocollectie van Bob Thomas (BTSP) beschikbaar via de website van Getty Images. In november 2007 nam Getty Images de Popperfotocollectie al over met een totale collectie van 14 miljoen foto’s die tesamen een tijdsbestek van 150 jaar fotogeschiedenis beslaan.

foto: Bob Thomas/Getty Images
Sport, Football, pic: circa 1968, Manchester United and Northern Ireland 'superstar' George Best pictured during a game at Old Trafford

De licenties voor deze foto’s zijn nu verkrijgbaar via het Hultonarchief van Getty Images, dat meer dan 60 miljoen foto’s van wereldwijd memorabele historische gebeurtenissen en personen bevat.

De Popperfotocollectie is in 1934 opgericht door de Tsjechische persfotograaf Paul Popper. Het is een van de oudste en grootste onafhankelijke fotocollecties van Europa. Foto’s uit de Popperfotocollectie vinden wereldwijd hun weg naar boeken, televisie, kranten, tijdschriften, ontwerp- en reclamebureaus.

De gerenommeerde sportfotocollectie van Bob Thomas maakt deel uit van de totale collectie van 14 miljoen foto’s van 150 jaar fotogeschiedenis. BTSP is een van de grootste hedendaagse sportfotocollecties ter wereld.

De collectie staat vooral bekend om de foto’s van voetbal-, golf-, tennis- en atletiekevenementen en omvat de onbetwistbaar grootste collectie foto’s van de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen Voetbal.

Matthew Butson, plaatsvervangend voorzitter van het Getty Images’ Hultonarchief, verwoordt het als volgt: “Vanaf deze maand kunnen klanten een licentie verwerven voor memorabele foto’s uit de brede Popperfotocollectie, variërend van opnamen van de expeditie naar Antarctica van kapitein Scott in 1910-1912 tot portretfoto’s van fotomodel Twiggy en actrice Audrey Hepburn."

foto: Bob Thomas/Getty Images
World Cup 1998 Finals, St, Etienne, France, 30th June, 1998, England 2 v Argentina 2 (Argentina win 4-3 on penalties), Referee Kim Milton Nielsen sends off England's David Beckham for kicking out at Diego Simeone

Fotoagentschap Getty Images – met haar hoofdkantoor in Seattle, Verenigde Staten - is dankzij onder andere de collecties van Time & Life Pictures en Stone ’s werelds grootste beeldaanbieder en verkoopt in die hoedanigheid beelden aan talloze dagbladen en tijdschriften, maar ook film- en reclamebureaus. Om in de dagelijkse stroom van foto’s te voorzien, vertegenwoordigt Getty Images circa 140 professionele nieuwsfotografen en werkt ze samen met nog eens rond de 2.000 (freelance) fotografen.

Zie ook een eerder bericht over Getty Images en Popperfoto.

Redactie
| 20-02-2008
Boeken algemeen