Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Architectuur & wonen in Broek in Waterland

Toeristische trekpleister in ere hersteld

Nadat de succesvolle eerste oplage van 3.000 exemplaren van het fotoboek Architectuur & Wonen in Broek in Waterland in relatief korte tijd is uitverkocht, is zojuist de tweede, herziene druk verschenen. Het boek bevat 176 pagina's met 270 foto's van interieurs en exterieurs van architectuurfotograaf Olaf Klijn met teksten in Nederlands en Engels van Anne van Wijngaarden, Monumentenzorg Gemeente Waterland.

Niet eerder is een dergelijk overzicht in woord en beeld van dit unieke dorp gegeven. Broek in Waterland is zeer fotogeniek met haar vele houten huizen en karakteristieke straten.

Wellicht is Broek in Waterland niet zo bekend als andere toerische bestemmingen in de regio, doch in de achttiende eeuw was een bezoekje aan Holland niet compleet als je hier niet even rondgeneusd had. De houtbouw, de wonderlijke tuinen en de welbekende netheid van de bewoners trokken de reizigers naar het dorp.

De tuinen zijn helaas verloren gegaan door een overstroming in 1825, maar veel van de bijzondere architectuur is bewaard gebleven. Zo tonen de foto's ons de mooie in- en exterieurs van zo'n vijftig panden. De voor publiek gesloten huizen hebben speciaal voor dit lees- en kijkboek hun deuren geopend, en gunnen de lezer zo ook een fraaie blik naar binnen.

foto: Olaf Klijn
Dorpsstraat 2-4, decoratief houtsnijwerk in venster.

Een aantal karakteristieke kenmerken en eventuele interessante historische gebeurtenissen worden in korte teksten beschreven. Voorafgaand aan het foto-overzicht wordt een schets van de algemene geschiedenis van Broek in Waterland gegeven.

De volgorde waarin de panden te bekijken zijn in Architectuur & Wonen in Broek in Waterland vormt een wandelroute door het dorp die tevens achterin de uitgave is opgenomen.

Olaf Klijn heeft hiermee een zeer speciaal boekwerk uitgegeven, waarbij zijn professionaliteit in de fotografie een onmisbaar instrument blijkt. Samen met de teksten van Anne van Wijngaarden een bijzonder informatief en mooi naslagwerk, waar men als echte Hollander en zeker als Broeker trots op mag zijn.

Ter gelegenheid van de uitgave van de tweede, herziene druk van het fotoboek worden foto's uit het boek van 26 april t/m 5 juli 2008 in de Nederlands Hervormde Kerk te Broek in Waterland geëxposeerd. Van de opbrengst uit verkoop van het boek Architectuur & Wonen in Broek in Waterland ontvangt het Restauratiefonds van de Kerk € 2,- per boek.

Architectuur & wonen in Broek in Waterland - Olaf Klijn, tekst: Anne M.C. van Wijngaarden
Pagina’s: 176
Prijs: € 12,50
Uitgever: Olaf Klyn Photography
ISBN: 9080830216

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 06-03-2008
lifestyle