Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nieuw fotografie initiatief

Wild Wonders of Europe

Zo’n 50 van Europa’s meest vooraanstaande natuurfotografen starten in mei van dit jaar met de Great Quest. Gedurende de komende 5 jaar zullen zij door heel Europa meer dan 90 foto-opdrachten uitvoeren, allen gespitst om weergaloze beelden vast te leggen van Europa’s natuurlijke kroonjuwelen.

Van miniscule kleinoden tot de uitgestrekte rijkdommen die overal te vinden zijn... aan de Atlantische Kust, in het Oeral gebergte, op de ijskoude toendra’s, aan de stranden van de Middellandse Zee...

foto: Staffan Widstrand

Wild Wonders of Europe is bedoeld om de ruim 700 miljoen Europeanen te attenderen op hun gezamenlijke natuurlijke erfgoed. Een project om de liefde voor de Europese natuur aan te wakkeren, en deze bijzondere natuur voor toekomstige generaties veilig te stellen.

De 'Great Quest' zal zeker zo’n vijf jaar in beslag gaan nemen, en zich presenteren door middel van een website, allerlei exposities en tentoonstellingen, boeken, audiovisuele beeldenshows, TV-series, fotocompetities en evenementen door heel Europa.

foto: Florian Möllers

"De meeste Europeanen weten meer van de natuur in Afrika en Amerika dan van de natuur in hun eigen werelddeel. Hoe moet je dan van die natuur houden of er iets om geven als je er nog nooit iets van gezien of gehoord hebt?", aldus de Zweedse fotograaf en schrijver Staffan Widstrand, managing director van Wild Wonders of Europe.

De Britse fotograaf en schrijver Peter Cairns, business director van het project, voegt hier aan toe: "Het merendeel van de Europeanen is vervreemd van hun eigen natuur. Daar willen wij iets aan doen. Wij willen hen weer in contact brengen met de eigen natuur, emotie opwekken voor de Europese natuurschatten, hen als het ware weer verbinden met hun spirituele thuishaven."

Wild Wonders of Europe wil een boodschapper van goed nieuws zijn. De vreugde over en het plezier van de prachtige natuur overbrengen. Aandacht schenken aan en vragen voor de gevarieerde rijkdom die in heel Europa te bewonderen valt.

Meer info: www.wild-wonders.com.

Jos Rosier
| 18-02-2008
Boeken algemeen