Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnende foto van geluk

Winnaar van de Anne Frank-fotowedstrijd Sources of Inspiration 2007 is de 18-jarige Nadya Gorodeskaya uit Rusland. De jury, bestaande uit twaalf jonge getalenteerde fotografen van de internationale Joop Swart Masterclass, koos unaniem voor de foto die zij van een oude man maakte.

foto: Nadya Gorodeskaya

“Het portret van de man straalt levensvreugde uit en verbeeldt het thema geluk helemaal. De compositie is origineel en expressief. Bravo!”, aldus het jurycommentaar.

De Anne Frank Stichting organiseerde de wedstrijd in samenwerking met Canon, Centric, MSN en World Press Photo. De prijsuitreiking vond vandaag in het Anne Frank Huis plaats. Tijdens de bijeenkomst werd ook het startsein gegeven voor een nieuwe fotowedstrijd, de derde inmiddels.

Nadya Gorodeskaya kreeg tijdens de prijsuitreiking het lovende jurycommentaar te horen van landgenote Alexandra Demenkova, die deelnam aan de Joop Swart Masterclass en als fotograaf momenteel in Nederland werkt.

Ook de andere foto’s die Nadya voor de fotowedstrijd instuurde getuigen van talent, vond de jury. De Russische prijswinnares won een VIP-ontvangst in het Anne Frank Huis, een Canon-camera en een Anne Frank-pakket.

foto: (fotograaf Francis Nijenhuis, copyright AFS)
Nadya Gorodeskaya

Ruim 600 jongeren deden aan de fotowedstrijd mee en brachten met hun foto en onderbouwing tot uitdrukking hoe zij aankijken tegen de zeven thema’s vrijheid, goedheid, geven, moed, geluk, menselijkheid en betekenis. Thema’s waarover Anne Frank in haar dagboek schreef. Voor elk thema werd een winnende foto aangewezen. De zeven prijswinnaars komen respectievelijk uit Rusland, Italië, Spanje, Peru en Nederland. Hun winnende foto’s zijn te zien op: www.annefranktree.com.

Opnieuw vraagt de Anne Frank Stichting met Sources of Inspiration jongeren uit de hele wereld om uit te beelden en te onderbouwen hoe zij aankijken tegen de zeven thema’s. Jongeren van 10 t/m 18 jaar kunnen hun foto en onderbouwing tot 1 oktober 2008 insturen.

Redactie
| 01-02-2008
lifestyle