Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Twee nieuwe Sony reflexen : A300 en A350

Live view wordt opnieuw volwassener met Quick AF Live View van de nieuwe Sony Alpha A300 en A350.

Autofocus en live view vormden tot op dit moment geen gelukkige combinatie. Voor snelle scherpstelling gebruik je gewoon je reflexzoeker plus het normale, snelle AF-systeem van de camera. Live view is voor rustige vormen van fotografie, waarbij je zelf scherpstelt en trage autofocus niet als storend ervaart.

Sony nam de uitdaging aan en trakteert reflexgebruikers nu op live view mét snelle scherpstelling. En dat gecombineerd met een uitklapscherm, wat live view extra goed bruikbaar maakt.

Quick AF Live View

Wat hebben de Sony-techneuten gedaan om die snelle AF te krijgen? ‘Gewoon’ een tweede AF-sensoreenheid inbouwen, die bij opgeklapte spiegel wél actief kan blijven. Deze sensoreenheid werkt net als het normale scherpstelsysteem, dus op basis van fasedetectie. Ook bij serie-opnamen blijft de snelle scherpstelling actief. We zien hier dus iets geheel nieuws: de mogelijkheid te fotograferen als met een compact, maar wel met de snelheid van een reflex.

Het lcd-scherm kan omhoog en omlaag worden geklapt. De camera’s zijn verder in hoge mate identiek aan de A200, dus je hebt ook ingebouwde steady shot en antidust. Zo zet Sony hier twee zeer complete en geavanceerde amateurmodelllen neer.

Het enige verschil tussen de twee is de resolutie: de A300 heeft 10 MP (als de A200), de A350 14 MP. Door de grotere informatiestroom kan de laatste 2,5 beelden per seconde vastleggen, de A300 komt op 3.

Er komt ook een nieuwe flitser voor het Sony reflexsysteem, de HVL-F42AM. Hij is geschikt voor automatische witbalansaanpassing met kleurtemperatuurinformatie, een nieuwe functionaliteit die werkt in combinatie met de nieuwe reflexmodellen.

Vario Sonnar T* 24-70mm f/2.8 ZA

Twee nieuwe objectieven voegt Sony toe, waaronder de professionele Vario Sonnar T* 24-70mm f/2.8 ZA, uitgerust met Super Sonic wave Motor (SSM).

Het nieuwe 70-300mm f/4.5-5.6 G objectief is voorzien van dezelfde snelle, stille motortechniek. Hoewel dit qua lichtsterkte geen topper is, ligt hij constructief en optisch wel op hoog niveau. Hij gaat zeker tweemaal zoveel kosten als de huidige 75-300 mm, die als amateurobjectief dan ook gewoon kan blijven.

De twee nieuwe objectieven zijn overigens niet alleen geschikt voor de huidige Sony reflexcamera’s met APS-C sensor, maar ook voor een full frame model.

Info: www.sony.com

L. Polder
| 01-02-2008
lifestyle