Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Inside Iran

De islamitische republiek Iran staat wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling, op politiek, sociaal en cultureel vlak, maar blijft toch grotendeels een raadsel voor het Westen. Fotograaf Mark Edward Harris heeft door heel Iran gereisd en het tot nu toe enige hedendaagse fotoportret van dit bijzondere land gemaakt.

Een unieke combinatie van zijn interesse voor reizen en het fotograferen van mensen en afgelegen gebieden, met het doel algemeen begrip te kweken.

Inside Iran zal – door de prachtige en gevarieerde fotografische onderwerpen en portretten - ongetwijfeld langer een stempel blijven drukken dan een strenger overheidsgereguleerd fotoproject over Noord-Korea.

De begeleidende tekst bij de foto’s geven heldere introducties en uitleg bij de verschillende Iraanse gebieden en steden, en ook de foto-onderschriften dragen daaraan bij. De auteur onthoudt zich van politieke dan wel partizaanse standpunten.

Mark Edward Harris heeft meer dan zeventig landen bezocht en daar gefotografeerd. Zijn werk was onder andere te zien in Vogue, Elle, Harper's Bazaar, Playboy, Marie Claire, People, The Times, Black and White en Outdoor Photographer. Hij onderhoudt op mondiaal niveau uitstekende contacten met de belangrijkste fotoredacteuren en –schrijvers, en met de vooraanstaande fotografen zelf.

Meer over Mark Edward Harris op www.markedwardharris.com.

Inside Iran - Mark Edward Harris
Pagina’s: 208 (175 kleurenfoto's)
Prijs: € 29,95
Uitgever: Nilsson & Lamm
ISBN: 9780811863308

Jos Rosier
| 31-01-2008
lifestyle