Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Beneath the Roses

Essays: Russell Banks

Beneath the Roses omvat de volledige fotoverzameling van Gregory Crewdson’s nieuwe fotoseries, gemaakt tussen 2003 en 2007.

Net als in zijn eerdere Twilight series toont iedere nauwkeurig tot stand gebrachte foto een emotioneel hoogtepunt waarin iets zeer belangrijks gebeurd is of staat te gebeuren (hoewel we nooit exact weten wat). Gelijk de zogenaamde stills van nooit afgemaakte films laten deze beelden geheimzinnige en onbekende verhalen zien, teruggebracht tot één enkel visueel hoogtepunt.

In het boek vinden we bovendien een schat aan bronnen, productiefoto’s en bouwkundige plannen. Ze geven de lezer een unieke blik achter de schermen van de manier waarop deze uiterst precieze fotocomposities tot leven zijn gekomen.

Gregory Crewdson is een international exposerende fotoartiest wiens werk onlangs te zien was in New York, Los Angeles, Londen, Tokio, Duitsland en Frankrijk. Zijn foto’s zijn eveneens te bewonderen in het boek Twilight. Hij doceeert aan de Yale School of Art in het Department of Photography en woont in de Verenigde Staten.

Russell Banks, auteur van de essays in dit boek, is een prijswinnende schrijver. Enkele van zijn bekendste werken – voornamelijk fictie - zijn Affliction, The Sweet Hereafter en Rule of the Bone. Hij is tevens bekend door zijn bijdragen, onder meer met gedichten, verhalen en essays, aan diverse publicaties en magazines, zoals Vanity Fair en Esquire. Ook hij woont in de Verenigde Staten.

Beneath the Roses - Gregory Crewdson
Pagina’s: 140 (175 kleurenfoto's)
Prijs: € 35,99
Uitgever: Abrams
ISBN: 9780810993808

BESTEL DIT BOEK:

Jos Rosier
| 12-02-2008
Boeken algemeen