Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

17de PANL Awards

De PANL SONY Awards gelden als de belangrijkste fotografieprijs voor de toegepaste fotografie in Nederland. De prijswinnende inzendingen van deze prestigieuze wedstrijd worden dit jaar tentoongesteld aan het publiek.

Onder de genomineerden van de 17de PANL Awards bevinden zich topfotografen zoals, Alek Bruessing, Jaap Vliegenthart, Marcel Christ, Simon Warmer en Wendelien Daan en ook aanstormend talent.

In opdracht gemaakt of vrij werk van het afgelopen jaar kon dit jaar ingezonden in de categorieën: People & Portraits, Documentary & Life, Still life, Interior & Exterior, Lifestyle & Fashion en Student work.

foto: Jaap Vliegenthart

PANL, Photography Association of the Netherlands, werd 17 jaar geleden opgericht om een platform te bieden voor toegepaste fotografie. Een van de belangrijkste activiteiten van PANL is de organisatie van de jaarlijkse Photography Awards. Alle inzendingen worden tentoongesteld en een internationale jury kiest hier de beste inzendingen uit. Deze foto's worden gebundeld in een boek dat elk jaar de hele wereld rondgestuurd wordt. The Photography Annual of the Netherlands promoot hiermee de Nederlandse fotografie.

Dit was de eerste keer dat fotografen hun werk digitaal konden inzenden en dat er online is gestemd. Wie de eerste ronde haalde, werd vervolgens gevraagd om een echte druk te leveren. Vervolgens werd de jury ingevlogen om op één dag een definitieve keuze te maken en prijzen toe te kennen.

De jury voor deze editie bestaat uit: Kai Uwe Gundlach, fotograaf (D), Marc de Groot, fashion fotograaf (NL), Nick Meek, fotograaf (UK), Rutch Eichhorn, director of photography GEO Magazin (D), Dennis Baars, art director DDB Amsterdam, Julia Llamas, art buyer / producer Raremediumweldone.

Redactie
| 30-01-2008
lifestyle