Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Art Rotterdam 2008

De 9e editie van Art Rotterdam wordt vooral gekenmerkt door een sterk internationaal karakter. Circa 75 galeries uit tien verschillende landen zijn geselecteerd om hun mentaliteit, kwaliteit en drang naar vernieuwing.

foto: Dineo Bopape, 2007
'You are portable', photograph Courtesy: Mart House Gallery, Amsterdam

Inmiddels heeft Art Rotterdam een vaste positie verworven tussen andere toonaangevende, internationale kunstbeurzen.

Naast de buitenlandse deelnemers is ook de top van Nederlandse galeries aanwezig op de beurs waaronder Torch gallery, Paul Andriesse, Diana Stigter en Lumen Travo.

Inmiddels een prominent onderdeel van Art Rotterdam vormt de illy prize. Deze prestigieuze prijs wordt dit jaar op woensdag 6 feburari om 19:30 uur uitgereikt aan de meest vernieuwende kunstenaar, gekozen uit de 5 genomineerden. De prijswinnaar ontvangt ondermeer een geldbedrag van € 10.000,-.

De illy prize jury bestaat dit jaar uit: Nicolaus Schaffhausen (directeur Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst), Paola van de Velde (kunstredacteur de Telegraaf), Jan Grosfeld (verzamelaar), Carlo Bach (creative director illycaffe).

Onder de genomineerden bevindt zich de fotografe Sem(aa) Bekirovic (Amsterdam, 1977) die zich begeeft op de raakvlakken van documentaire en autonome fotografie. Uit haar foto's, video's en installaties blijkt haar fascinatie met de relatie (of discrepantie) tussen beeld en werkelijkheid en de confrontatie tussen natuur en cultuur.

Redactie
| 30-01-2008
lifestyle