Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe instapper van Pentax: K200D

De K100D Super is de witte raaf onder de instap-DSLR’s. De nieuwe K200D heeft echter nóg meer te bieden.

De K100D Super heeft zo ongeveer alles in huis wat je als beginnend reflexfotograaf zou kunnen willen. Tegen een hele scherpe prijs. En dan heb je wel ingebouwde beeldstabilisatie en automatisch stofverwijdering, zodat je je bij aanschaf van extra objectieven veel geld kunt besparen. Dan krijg je ook nog eens een degelijk gemaakte camera, met een extra lcd-scherm bovenop, wat in deze klasse uniek is. Hij komt altijd goed uit tests, zeker op het punt van beeldkwaliteit. Je moet alleen wel tegen je collega’s durven zeggen dat je 6 miljoen pixels genoeg vindt.

10 MP

Die schaamte (onterecht, want 6 miljoen is voor veel toepassingen ruim voldoende) ben je voorbij met de nieuwe K200D. Die heeft een nette 10 MP aan boord. En hij is ook nog eens regen stof en spatwater beschermd met speciale afdichtingen, net zoals z’n grote broers.

Toegevoegd werd ook een auto-ISO-stand, die tot ISO 1600 gaat. Plus de RAW-knop van de K10D/K20D, waarmee je zonder menu-gedoe direct kunt kiezen voor een RAW-bestand. Pentax, merk met een rijke historie in de reflexfotografie, voegt met de K200D een buitengewoon aantrekkelijk model aan z’n reflexlijn toe.

Info: Pentax-site Japan

L. Polder
| 25-01-2008
Boeken algemeen