Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon lanceert extra complete Eos: de 450D

De druk op Canons succesnummer Eos 400D wordt groter. Daar moet, anderhalf jaar na de introductie, iets aan gebeuren. Is de 450D een opvolger of een extra model?

De beste verkochte reflex ter wereld, het is een predikaat dat Canon al vele malen heeft verdiend. Ook de Eos 400D valt die eer te beurt. In vergelijkingen op specificaties moet hij tegenwoordig echter al regelmatig het onderspit delven. Er zijn camera’s die voor hetzelfde geld, of minder, meer te bieden hebben. Maar uiteindelijk winnen, blijkbaar, toch het heldere concept, de hoge kwaliteit en Canons reputatie.

Groter

De nieuwe Eos 450D is wat groter, de body heeft de rondere vormen van de hogere modellen. Je ziet meteen dat hij een groter prismahuis heeft, en dat uit zich in een iets royaler zoekerbeeld. Het beeld is ook zichtbaar helderder, doordat er geen spiegels met aluminium coating zijn toegepast, maar met zilveren oppervlak. Groter werd ook het aantal pixels: het ging van 10 naar 12 miljoen. Het 3 inch scherm achterop is zo ruim bemeten dat de body haast te klein lijkt.

Contrast-AF

Dat scherm heeft een belangrijke functie bij live view, waar de 450D ook mee is uitgerust. Gezien de doelgroep heel slim is dat Canon de live view heeft voorzien met een contrast-detectie AF-functie (zit niet op de 40D), waardoor de camera bij live view werkt als een compactcamera. Het gewone AF-systeem, nog steeds 9-punts, werd overigens verbeterd. Bleef men op forums nog wel eens zeuren dat de 400D geen spotmeting heeft, bij de 450D is die omissie gecorrigeerd. Handig is verder de ISO-aanduiding in de zoeker.

Opslag vindt plaats op SD/SDHC-geheugenkaarten, niet meer op CF-kaarten. Geen halszaak, gezien de prijzen van de opslagkaartjes. De menustructuur is afgekeken van de Eos 40D. Dat betekent: wat meer tabs, maar daardoor geen verborgen menu-onderdelen meer. Dat werkt veel plezieriger.

Wat de beeldverwerking betreft: 14 bit A/D-conversie, de hogelichtenprioriteit van de 40D en een inschakelbare automatische toonaanpassing à D-Lighting van Nikon. Alles bij elkaar geteld krijg je bij de 450D heel wat meer dan bij de 400D. Die is met de introductie van het nieuwe model echter niet overbodig geworden.

Info: www.canon.nl

L. Polder
| 24-01-2008
lifestyle