Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Beatrix - 70 welbestede jaren

Op 31 januari 2008 is het precies zeventig jaar geleden dat Koningin Beatrix in Soestdijk ter wereld kwam. Al sinds haar geboorte is zij de meest gefotografeerde vrouw van Nederland. Haar jeugd, verlovingstijd, huwelijk, moederschap en natuurlijk sinds 1980 haar regeringsperiode zijn steeds door een leger fotografen op de voet gevolgd.

Hoewel deze uitgave uiteraard de vele momenten uit haar leven laat zien, die voor iedereen herkenbaar zijn, heeft Evert Santegoeds daarnaast een aantal opmerkelijke portretten geselecteerd, net even iets anders.

Zo is er bijvoorbeeld het portet van de zwangere Juliana met een ontblote arm, in die tijd streng verboden. Of een foto van een zeer ernstig auto-ongeluk van prins Bernard vlak voor Beatrix' geboorte. "Het had maar een haartje gescheeld of ze had haar eigen vader nooit gekend."

Dat Claus zelf ook wel raad wist met zijn fotocamera blijkt uit een bijzonder sfeershot met weloverwogen camerastandpunt van Beatrix met Willem-Alexander in de kinderwagen.

Eén beeld ontbreekt het aan commentaar. Het is een van de laatste foto's waarop zij samen met haar man te zien is, met een sprekende gezichtsuitdrukking die nagenoeg overeenkomt met die op de foto van bijna veertig jaar daarvoor tijdens het dopen van hun eerste zoon op 2 september 1967.

Evert Santegoeds, royaltyspecialist en hoofdredacteur van weekblad Privé, zocht de foto's in de koninklijke archieven van hof- en persfotografen.

Beatrix - 70 welbestede jaren - Evert Santegoeds
Pagina’s: 128
Prijs: € 6,99
Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.
ISBN: 9789085196402

Gertrude Boers
| 31-01-2008
lifestyle