Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Olympus mju 850SW en 1030SW

Nieuwe avonturencamera’s

Ze kunnen dieper onder water dan hun voorgangers, kunnen nog steeds tegen een stootje en zijn zo plat dat ze altijd makkelijk mee kunnen. En er is er nu eentje met een échte groothoek.

De Olympus mju 1030SW volgt de 770SW op. Je kan er nu 10 m mee onder water (was 5) en hij is bestand tegen een val van 2 m hoog (was 1,5 m). Voor de meeste potentiële gebruikers is het echter interessanter dat het zoombereik in de groothoekrichting werd uitgebreid.

Begon het bij een equivalent van 38 mm, nu is dat 28! Daarmee is het een mooie universele compact voor het ruige reiswerk.
Prettig is dat het lcd-scherm ook nog eens groter werd. Dat de resolutie steeg van 7 miljoen naar 10, ach... laat maar.

Het objectief blijft in de solide body; het staat rechtop en kijkt via een prisma naar buiten. Beeldstabilisatie is aanwezig, maar alleen in digitale vorm; optische stabilisatie werd voor dit gooi-en-smijtconcept te kwetsbaar gevonden.

In alle opzichten is de mju 850SW lichter. Hij kan tot 3 m onder water (was 1,5 m bij voorganger 790SW), is valbestendig tot 'slechts' 1,5 meter en heeft 3x zoom. De resolutie ging van 7 naar 8 MP.

Info: www.olympus.nl.

L. Polder
| 22-01-2008
lifestyle