Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Jury KLM Paul Huf Award 2008 bekend

De juryleden voor de KLM Paul Huf Award 2008, georganiseerd door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, zijn bekend. Op 12 en 13 maart 2008 zullen Willis Hartshorn, Clive Kellner, Sunhee Kim, Alessandra Mauro en Wim van Sinderen uit zo’n honderd fotografen de winnaar kiezen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 20.000,-, een photographer-in-residence van drie weken in Amsterdam en een tentoonstelling in Foam in september 2008. Op 12 en 13 maart komt de jury in Amsterdam bijeen en op 14 maart, de geboortedag van Paul Huf, zal de winnaar bekend zijn.

foto: Taryn Simon
Cryopreservation Unit, Cryonics Institute, Clinton Township, Michigan, 2007

Dit jaar organiseert Foam de KLM Paul Huf Award voor de tweede keer. Sinds 2007 is deze prijs specifiek bedoeld voor jong, internationaal fotografietalent. Afgelopen jaar werd dit bevestigd toen er maar liefst twee zeer talentvolle fotografen de prijs wonnen: Mikhael Subotzky (1981, Zuid Afrika) en Taryn Simon (1975, Verenigde Staten). Mikhael Subotzky had in september 2007 en tentoonstelling in Foam, het werk van Taryn Simon is nog tot en met 6 april 2008 te zien.

Om tot een representatieve selectie te komen heeft Foam ook dit jaar tien nominators uit verschillende delen van de wereld benaderd. Deze nominators, specialisten en deskundigen uit het fotografieveld, zijn gevraagd ieder tien jonge talenten te nomineren in de regio waar hij/zij werkzaam is. De winnaar van de Award kan dus uit alle landen van de wereld afkomstig zijn en is niet ouder dan 35 jaar.

De Award kan worden toegekend aan alle vormen van fotografie: van documentaire of toegepaste fotografie, tot journalistiek of vrij werk. Het werk van de winnaar moet een duidelijke eigen beeldtaal hebben en zowel inhoudelijk als formeel onderscheidend zijn. In totaal worden honderd fotografen benaderd een portfolio in te zenden waar de jury een winnaar uit zal kiezen.

De juryleden:
Willis Hartshorn is sinds 1994 directeur van het International Center of Photography (ICP) in New York, Verenigde Staten.
Clive Kellner is directeur van de Johannesburg Art Gallery (JAG) in Johannesburg, Zuid Afrika.
Sunhee Kim woont en werkt momenteel in Shanghai, China, waar ze art director is van Bund 18 Creative Center. Sunhee Kim was tussen 1996 en 2002 hoofd curator van de Gwangju Biennale.
Alessandra Mauro is artistiek directeur van Forma, International Center of Photography in Milaan en redactioneel directeur van Contrasto Publishing House in Rome.
Wim van Sinderen is senior curator van het Fotomuseum Den Haag en conservator Fotografie van het Gemeentemuseum Den Haag.

Donderdagavond 13 maart 2008 zal bekend worden wie door deze jury tot winnaar van de KLM Paul Huf Award 2008 wordt uitgeroepen.

Redactie
| 22-01-2008
Boeken algemeen