Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

A New Day

Bloesem als metafoor

De nieuwe monografie A New Day is het meest recente project van Marcel van der Vlugt en speelt zich af in een imaginaire beautykliniek voor plastische chirurgie waar bloesem wordt geïmplanteerd. Van der Vlugt toont een serie portretten en naakten met bloesem als metafoor voor lente, nieuw leven en vruchtbaarheid en schept zo een contradictie tussen eeuwige jeugd en vergankelijkheid.

Eerder dit jaar won hij de ADCN fotografieprijs met een selectie uit deze serie.

A New Day maakt onderdeel uit van zijn laatste project rond het thema 'beauty'. Marcel van der Vlugt: "Eigenlijk refereert al mijn vrije werk naar het begrip 'beauty'. Dat kunnen stillevens zijn, bloemen, landschappen... Elke serie is een benadering, een nieuw bloempje aan de grote boom waaraan ik werk."

De foto's uit A New Day zijn "een reactie op alle aandacht en onze fascinatie voor cosmetische ingegrepen. Het is mijn reactie en iedereen mag daar zelf een invulling aan geven."

Lees meer hierover bij De Favoriete foto van ... Marcel van der Vlugt.

In Beauty and Other Secrets toont hij een overzicht van zijn omvangrijke oeuvre en plaatst hij zijn bekende iconen naast zorgvuldig bewaarde geheimen.

A New Day - Marcel van der Vlugt
Pagina’s: 48 (met 23 kleurenfoto's)
Prijs: € 22,50
ISBN: 9789089100481 De luxe editie bevat de twee boeken Beauty and Other Secrets en A New Day, een gesigneerde print op formaat 20x25 cm, samen in een linnen cassette.

Er is een keuze uit 2 verschillende prints in een oplage van 25, € 395,00

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 21-01-2008
lifestyle