Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Digitaal directklaar van Polaroid

De digitale fototechniek was zo’n beetje de doodklap voor Polaroids directklaar-fototechniek. Maar Polaroid past zich slim aan en komt met een interessante nieuwe printtechniek. Nóg directklaarder dan dit kan voorlopig niet!

Polaroid lanceerde op Consumer Electronics Show in de V.S. een printertje dat net even groter is dan een spel kaarten, waarmee je de foto’s uit je mobieltje kunt printen (via bluetooth).

Fotograferen met je telefoon is vaak een sociaal gebeuren, Polaroid voegt daar het output-verlengstuk aan toe. Sociaal printen, wie had gedacht dat we die woordcombinatie ooit zouden opschrijven. Printen vanuit een digitale camera, via een USB-kabel, kan ook.

Zink

De pocket kleurenprinter werkt zonder inkt: Zero Ink noemt Polaroid het systeem, afgekort tot Zink. En het is ook geen dye sblimation techniek, dus je hebt ook geen rollen met donormateriaal. Je gebruikt alleen papier: het Zink-papier van Polaroid. Daarin zitten gele, magenta en cyaan kleurkristallen die met hitte kunnen worden geactiveerd.

De printjes meten 55 x 76 mm. Dat líjkt klein, nee, dat ís klein. Maar het is zo wel makkelijk uitdelen en meenemen. Het staat nu al vast dat Polaroid ook digitale camera’s gaat maken waar deze printtechniek in zit.

L. Polder
| 10-01-2008
lifestyle