Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sony lanceert A200 reflex

Wie net een A100 heeft gekocht hoeft niet meteen in een dip te raken. Op hoofdpunten is die camera namelijk vergaand identiek aan zijn opvolger, de A200. De nieuweling oogt echter moderner en presteert op een aantal punten wat beter.

De A200 met standaardzoom. Sony levert standaard een 18-70 mm, terwijl de concurrentie het over het algemeen op een 18-55 mm houdt.

De doorslaggevende selling points bleven gelijk: 10 MP, antishake, automatische sensorreiniging, Minolta/Sony-bajonetvatting. Uiterlijk is het verschil vrij groot. Kon je bij de A100 duidelijk zien dat hij was gebaseerd op de Minolta Dynax 5D, de A200 heeft meer de looks en lijnen van de A700. Hij is ook compacter dan z’n voorganger.

Sneller en schoner

Sony wijst op een verbeterd bedieningsconcept (andere knoppen en menu’s). Dat maakt nieuwsgierig, want de A100 wilde op dit punt al heel erg deugen. De autofocus zou 1,7x sneller zijn: mooi, want dat mag inderdaad beter.

Verder werd er aan de ruisniveaus bij de hogere ISO-waarden gesleuteld. Ook daar was het tijd voor. De wat rammelig klinkende spiegelklap schijnt ook te zijn gladgestreken en het lcd-scherm is groter geworden (2,7 inch). De flitser komt in bepaalde standen nu automatisch naar buiten (is vast wel uitschakelbaar).

Deze Alpha 200 gaat zeker een zonnige toekomst tegemoet. De druk op de Canon Eos 400D, nog steeds de best verkopende reflex, wordt groter.

L. Polder
| 07-01-2008
lifestyle