Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Foam goed bezocht in 2007

In 2007 is Foam_Fotografiemuseum Amsterdam zeer goed bezocht. Begin november heeft Foam de 100.000ste bezoeker mogen ontvangen. Het totaal over 2007 kwam uit op 117.226 bezoekers. De tentoonstellingen August Sander – Mensen van de 20ste eeuw, Plaats Delict, Jacques Henri Lartique en BinnensteBuiten trokken veel publiek. Ook was er veel herhaalbezoek vanwege de diverse, en regelmatig wisselende tentoonstellingen.

foto: © Maarten Brinkgreve 2006
Foam

Wederom goed bezocht in 2007 waren de tentoonstellingen van jong talent in de bibliotheek op de 3e verdieping: Foam_3h.

Foam besteedt door middel van kleine tentoonstellingen regelmatig aandacht aan het werk van net afgestudeerde fotografen zoals Ringel Goslinga, WassinkLundgren, Awoiska van der Molen, Rob van de Nol, Anne de Vries, Yamandú Roos en de onlangs geopende tentoonstelling van Stijn Verhoeff.

Tijdens de laatste week van het jaar stonden er lange rijen voor de kassa vanwege de recent geopende expositie van Weegee – uit de collectie Berinson.

Foam start 2008 met An American Index of the Hidden and Unfamiliar van Taryn Simon, de gedeelde winnaar van de KLM Paul Huf Award 2007.

Verder staan er voor 2008 onder andere tentoonstellingen van Daniel & Geo Fuchs, Kors van Bennekom, Ischiuchi Miyako, Malick Sidibé en Helen Levitt op het programma. Daarnaast zal Foam weer diverse lezingen en discussieavonden, tentoonstellingen op locatie en bijzondere educatieve programma’s organiseren.

Zie verder Foam.

Redactie
| 01-01-2008
Boeken algemeen