Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nieuwsfoto van het Jaar 2007

Ter gelegenheid van de verkiezing van de Nieuwsfoto van het Jaar is er vanaf woensdag 12 december op acht verschillende locaties in Nederland (waaronder het Glaspaleis in Heerlen) een tentoonstelling te zien van 125 foto's. Jongeren kunnen dan een maand lang hun stem uitbrengen en kiezen voor de mooiste nieuwsfoto van het afgelopen jaar.

foto: Robert Vos, foto: ANP
Winnaar Nieuwsfoto van het Jaar 2006

Uit 1000 nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar is een selectie van 125 beelden tot stand gekomen, uitgekozen door de lezersraad van de jongerenkrant Kidsweek. De geselecteerde foto’s worden tentoongesteld met bijschrift, zodat de koppeling met de actualiteit direct duidelijk is. Er zijn 5 categorieën waarin een foto genomineerd kan worden: 'Binnenland', 'Buitenland', 'Sport', 'Entertainment' en 'Opvallend'. Jonge bezoekers van de tentoonstellingen kunnen aan de hand van een stemformulier hun voorkeur aangeven.

Nieuwsfoto van het Jaar is de enige nieuwsfotoverkiezing die bepaald wordt door jongeren. Initiatiefnemers van deze verkiezing zijn Kidsweek, Villa Zebra en het ANP. De prijs heeft de plaats ingenomen van de kinderjury van World Press Photo, nadat deze vijf jaar geleden werd stopgezet.

Redactie
| 04-12-2007
lifestyle