Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Beeld van Nederland - Nederlanders Onderweg

Nieuwe boekenreeks met foto's uit het ANP Historisch Fotoarchief

Tot voor kort was het Historisch Fotoarchief van het ANP nog maar nauwelijks ontsloten. Nog steeds liggen tienduizenden fascinerende nieuwsfoto's verborgen in meer dan 800 omvangrijke plakboeken. In een nieuwe boekenreeks worden deze vergeten of niet eerder gepubliceerde foto's geopenbaard.

Deze maand verschijnt bij uitgeverij Waanders het eerste deel Beeld van Nederland - Nederlanders Onderweg samengesteld door René Kok en Erik Somers. Het boek bevat ruim 300 foto's uit het rijke ANP Historisch Fotoarchief.

De publicatie presenteert een selectie van foto's over een periode van meer dan zeventig jaar waarin het verkeer en vervoer in Nederland ingrijpend veranderen. Met beelden van de groei van het wagenpark, de fietstaxi's in de oorlog, het eerste DAFje in de jaren vijftig, de eerste autosnelwegen, het snel groeiende openbaar vervoer, de bouw van steeds meer viaducten, tunnels en bruggen, auto- en spoorwegongelukken, de witkar uit de jaren zestig, de autoloze zondagen uit de jaren zeventig en de steeds groeiende files.

Al meer dan zestig jaar leggen persfotografen van ANP Foto dagelijks actuele gebeurtenissen vast. Dit leverde een omvangrijk en uniek archief van vele honderdduizenden nieuwsfoto's op.

Beeld van Nederland - Nederlanders Onderweg - samengesteld door René Kok en Erik Somers
Pagina's: 336
Prijs: € 17,95
Uitgever: Waanders
ISBN: 9789040083723

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 30-11-2007
lifestyle