Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Expositie Sacha de Boer en Stefan Heijdendael

Nieuwe tentoonstelling achter het kijkglas

Van 14 december 2007 tot en met 24 maart 2008 is in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het fotowerk van journalist en nieuwspresentator Sacha de Boer en VPRO-onderzoeksjournalist Stefan Heijdendael te zien.

In de tentoonstelling Achter het Kijkglas; het Media Park in beeld tonen de fotografen, beiden al jaren werkzaam op het Media Park, de wereld achter de vaak gesloten deuren van de Nederlandse omroepwereld.

foto: Stefan Heijdendael
De Weermannen/weervrouwen Helga van Leur, Weervrouw RTL Marjon de Hond met dochter Roos, Weervrouw NOS Erwin Kroll, Weerman NOS Peter Timofeeff, Weerman RTL. Bron: Beeld en Geluid.

Het Media Park is voor de meeste mensen onontgonnen terrein, een plek die op het eerste gezicht niets meer lijkt te zijn dan een aantal hectares parkeerplaats met schijnbaar willekeurig neergeplante betonnen kolossen. Tegelijkertijd is het Media Park de broedplaats van de Nederlandse radio, televisie en een groot aantal internetpagina's. De plek waar Bekende Nederlanders rondlopen, waar het nieuws wordt gemaakt en de programma's worden geproduceerd waar we 's avonds voor thuisblijven. Of zoals de fotografen Sacha de Boer en Stefan Heijdendael het omschrijven: "Het Media Park is als een bijenkorf; van buiten kalm en imposant, van binnen zoemend van activiteit en drukte."

foto: Stefan Heijdendael
Kinderen geen bezwaar Geluids- en cameramensen tijdens de opnames. Bron: Beeld en Geluid.

De tentoonstelling Achter het kijkglas bestaat uit drie verschillende fotoreeksen ('portretten', 'architectuur' en 'achter de schermen') en is vanaf 14 december aanstaande tot en met 24 maart 2008 te zien als onderdeel van de Beeld en Geluid experience.

Bij de start van de tentoonstelling verschijnt ook het gelijknamige boek. In het boek staan 180 foto's van Sacha de Boer en Stefan Heijdendael. De opbrengst van het fotoproject gaat naar Stichting Free Voice, de organisatie die zich inzet voor vrije media in de Derde Wereld.

Redactie
| 29-11-2007
lifestyle