Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Cold

Zeilen naar de Zuidpool

Antarctica prijkt hoog op menig reisverlanglijstje. Het lijkt wel alsof iederéén er opeens naar toe wil. Kranten en tijdschriften staan er vol mee. Jammer dat 99% van de reportages wordt gemaakt vanaf relatief luxe ijsbrekers en zelfs cruiseschepen. Overdag pinguins fotograferen, ’s avonds dineren met pianomuziek.

Dat moet anders kunnen, dacht reisfotograaf Thijs Heslenfeld. Hij stapte in Argentinië aan boord van de Nederlandse driemaster Bark Europa om er pas in Zuid Afrika weer af te komen.

In de twee maanden daartussen maakte hij een adembenemende reis langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plekken van de wereld. Een zeiltocht langs klinkende namen als Deception Island, Paradise Bay, Cape Disappointment en Tristan da Cunha.

Heslenfelds beelden van deze unieke reis verschenen in tijdschriften over de hele wereld. De beste foto’s zijn nu gebundeld, samen met het beeldend geschreven Engelse logboek dat kapitein Klaas Gaastra van deze reis bijhield.

Cold – sailing to Antarctica is een spectaculair beeldverhaal over ijzige kou en ontberingen. Een verhaal over ziedende stormen en gevaarlijke ijsbergen. Over plaatsen waar het leven net zo normaal is als de dood. Maar Cold is boven alles: een verhaal over schoonheid en hoop. Een uniek verslag van één van de laatste grote avonturen die deze planeet nog te bieden heeft.

Cold - sailing to Antarctica - Thijs Heslenfeld
Pagina's: 184
Prijs: € 34,50
Uitgever: Oost West Thijs Best ISBN: 9789081247016

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 28-11-2007
lifestyle