Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

'Limited edition' kalender Patricia Steur

Half juli vergezelde de bekende fotografe Patricia Steur Goodwill Ambassador Barbara Barend van het 'Mother and Child first' project van het Medical Knowledge Institute (MKI) op een reis naar Zuid-Afrika. Unieke, intense foto's van deze reis en een aanbeveling van Archbishop Tutu zijn nu gebundeld in een 'limited edition' kalender die op 22 november aanstaande wordt gepresenteerd in de Bijenkorf in Amsterdam.

foto: Patricia Steur

Naast prachtige foto's van Zuid-Afrikaanse vrouwen, hebben ook zes bekende Nederlandse vrouwen (Chimène van Oosterhout, Isa Hoes, Nada van Nie, Jasmine Sendar, Vivian Ewbank en Mere Taylor) belangeloos hun medewerking verleend. De kalender is na 22 november exclusief verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Bijenkorf voor € 29,50.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het 'Mother and Child First' project van het MKI. Dit opleidingsprogramma is bedoeld voor vroedvrouwen en andere gezondheidsmedewerkers ter preventie van de overdracht van HIV (en daarmee AIDS) van moeder op kind in ontwikkelingslanden.

Op bijzonder verzoek van Archbishop Tutu wordt Patricia Steur op 20 november officieel benoemd tot Goodwill Ambassador Visual Arts van het Medical Knowledge Instituut (MKI). Archbishop Tutu is sinds lange tijd lid van MKI's International Board of Advisors en baseert zijn verzoek op de grote inzet en passie van Patricia voor het 'Mother and Child First' project van MKI.

Patricia Steur: "Een speciale aanbeveling van Archbishop Tutu is uniek en vervult het team en mij met grote trots. De ontmoetingen met de besmette vrouwen en kinderen hebben een onuitwisbare herinnering achtergelaten. Mijn kalender is slechts een kleine bijdrage aan een toekomst waarin geen kinderen met HIV meer worden geboren, maar het is een bijdrage recht uit mijn hart. Ik ben vereerd deel te mogen uitmaken van een team dat zich vol overgave inzet voor gezondheidszorg als mensenrecht."

Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org.

Redactie
| 20-11-2007
lifestyle