Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Donkere Palissaden

Vijf eeuwen kustbescherming

Een rijk geillustreerd en schitterend vormgegeven boek van de fotografe Pauline van Lynden over vijf eeuwen kustbescherming op een de mooiste plekken van Nederland. De karakteristieke houten palen die in rijen op de Zeeuwse stranden staan, getuigen van een lange geschiedenis van vallen en opstaan in de strijd van de mens tegen het water.

Pauline van Lynden fotografeerde vijf jaar lang de Walcherse paalhoofden in alle seizoenen en allerlei omstandigheden en onderzocht uitvoerig de historie, de functie en de mogelijke toekomstige rol van dit eeuwenoude kustbeschermingssysteem.

Dit 300 pagina's tellende boek combineert een rijke selectie aan Van Lyndens eigen foto's met een grote diversiteit aan historische documenten en illustraties en een persoonlijke, prettig leesbare tekst. De Provincie Zeeland heeft inmiddels, mede door Van Lyndens aandacht, de paalhoofden op haar lijst van beschermd cultureel erfgoed geplaatst.

Pauline van Lynden werd in Parijs geboren in een familie van diplomaten en kunstenaars, met een Nederlandse vader en een Franse moeder. Zij publiceerde eerder het zeer succesvolle Rajasthan, dat in vier talen verscheen en in 2003 door de Londense Sunday Times werd bekroond in de Top 5 Best Illustrated Books of the Year.

Donkere Palissaden - Pauline van Lynden
Pagina's: 300
Prijs: € 49,50
Uitgever: Stichting Visual Legacy
ISBN: 9789081185011

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 19-11-2007
Boeken algemeen