Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Partnership Getty Images en Popperfoto

Getty Images is een samenwerkingsverband met Popperfoto aangegaan. De Popperfoto collectie bevat meer dan veertien miljoen foto’s die een tijdsbestek van 150 jaar fotogeschiedenis beslaan. Ook de gerenommeerde sportfotocollectie van Bob Thomas maakt hiervan deel uit.

Deze collectie, die is opgericht door de bekroonde sportfotograaf Bob Thomas, is één van de uitgebreidste hedendaagse sportfotocollecties ter wereld; de collectie staat vooral bekend om de voetbal-, golf- en atletiekfoto’s.

Voor beide archieven zullen vanaf januari 2008 exclusieve licenties worden verstrekt op gettyimages.nl. Deze website biedt ook toegang tot het Hultonarchief in Londen, dat meer dan 60 miljoen foto’s van wereldwijd memorabele, historische gebeurtenissen en personen bevat.

De Popperfotocollectie, opgericht in 1934, is één van de oudste en grootste onafhankelijke fotoarchieven van Groot-Brittannië. Foto’s uit de Popperfotocollectie vinden wereldwijd hun weg naar boeken, televisie, kranten en tijdschriften.

Matthew Butson, plaatsvervangend voorzitter van het Hultonarchief, verwoordt het als volgt: "Onze samenwerking met Popperfoto levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van onze positie als ’s werelds toonaangevende commerciële archief. Foto’s vertellen de moderne geschiedenis van de mensheid in beeldvorm."

"Het is van cruciaal belang dat we dit verhaal verder vertellen aan de hand van boeiend, nieuw materiaal dat een wereldwijd zo groot mogelijk publiek bereikt en aanspreekt."

"Popperfoto is een unieke, verbazingwekkend brede en diepgaande collectie die de sterke punten van het Hultonarchief van Getty Images bijzonder goed aanvult. Dankzij de toevoeging van collecties als de sportfotocollectie van Bob Thomas aan ons bestaande archief profiteren klanten van Getty Images van toegang tot een aantal van ’s werelds belangrijkste fotoarchieven met foto’s van memorabele momenten."

Het Hultonarchief van Getty Images biedt klanten toegang tot enkele van ’s werelds waardevolste fotocollecties, waaronder de collectie van Arnold Newman, het Michael Ochs Archief, de collecties van Terry O'Neill en Time & Life Pictures.

Het samenwerkingsverband met Popperfoto en Bob Thomas volgt op de recente uitbreiding van de archiefcollectie van Getty Images door de overname van de Tim Graham Royal Photo Library and business collectie, een van ’s werelds meest exclusieve fotocollecties van de Britse koninklijke familie die meer dan 200.000 foto’s van de laatste 30 jaar bevat.

Eerder in 2007 heeft Getty Images het Prinses Diana Archief overgenomen van de gerenommeerde fotografe Jayne Fincher. Dit is een uitgebreide fotocollectie van prinses Diana vanaf het begin van haar carrière op een kleuterschool tot haar laatste dagen.

Het Hultonarchief, waarvan de website maandelijks circa 10 miljoen keer wordt bezocht, heeft jarenlange ervaring met het verstrekken van licenties, het conserveren en beheren van een van de grootste en breedste fotocollecties ter wereld.

Meer informatie over Getty Images vindt u op www.gettyimages.com.

Redactie
| 17-11-2007
Boeken algemeen