Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe Jobo image tanks

Jobo kondigt twee nieuwe geheugentanks aan. Een kleintje met een downloadsnelheid van maximaal 5,47 MB/s, en een grotere met GPS-functies.

De Jobo GIGA one ultra is met z’n downloadsnelheid van max. 5,47 MB per seconde dubbel zo snel als de Jobo Giga one. 1 Gigabyte speelt hij over in circa 3 minuten. Alle populaire kaartsoorten kunnen worden gebruikt, inclusief SDHC, de snelle versie van SD.

Jobo GIGA one ultra

Het apparaat is uitgerust met een 2 inch scherm en is plezierig plat en compact, waardoor hij erg makkelijk mee gaat. Als je dat wilt, wist hij na het overspelen meteen de geheugenkaart. Dit machientje is primair gericht op snelle en eenvoudige opslag.

Bij de GIGA Vu extreme draait het niet puur om opslag, maar ook om vertoning en verwerking van het opgeslagen beeld. Dit model is uitgerust met een fraai 3,7 inch kleuren-lcd en heeft ook een TV-out-aansluiting. Meer dan 100 RAW-formaten herkent hij; je kunt de RAW-bestanden dan ook meteen afwerken tot kant en klare fotobestanden.

De Giga Vu Extreme heeft een kaartsleuf voor CF-kaarten en wordt geleverd met een SD/SDHC-adapter. Hij is compatible met Jobo’s photoGPS-eenheid en combineert GPS-data uit deze unit met de Exif-gegevens van de foto, zodat de exacte GPS-gegevens in het beeldbestand worden verwerkt. Dit is ideaal voor verweking in ‘geo-tagged’ beeldtoepassingen.

GIGA Vu extreme

Bij toepassing van een speciale CF-kaart is de Giga Vu Extreme ook WiFi-compatible. Dit heeft de bestaande Giga Vu pro ook. Beide apparaten hebben ook de geavanceerde loepfunctie, een stofretouchefunctie, PictBridge-printen en overspeelverificatie. Leverbaar in 80, 120 en 160 GB.

Informatie: Transcontinenta.

L. Polder
| 09-11-2007
Boeken algemeen