Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Magnum Magnum

Het ultieme boek over het legendarische fotografencollectief

foto: Martine Franck
Zwembad, ontworpen door Alain Capeillères. Le Brusc, Zuid-Frankrijk, 1976.

Deze monumentale uitgave is een eerbetoon aan zestig jaar visie, verbeelding en brille van het legendarische fotografenagentschap en -collectief Magnum Photos.

Dit boek bevat meer dan vierhonderd foto's van de negenenzestig Magnum-leden, van de erkende grootheden van de twintigste-eeuwse fotografie - onder wie Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Eve Arnold, Marc Riboud en Werner Bishof - tot de modernste meesters van onze tijd, zoals Martin Parr, Susan Meiselas, Alec Soth en Donovan Wylie.

Elke fotograaf wordt vertegenwoordigd door zes werken die door een ander lid zijn uitgekozen en van commentaar voorzien.

foto: Leonard Freed

Magnum Photos is een internationaal fotografencollectief opgericht in 1947 door Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour. Het bracht een verandering teweeg op het gebied van de journalistieke fotografie: een fotograaf, die het lidmaatschap van Magnum had verworven, werkte niet langer voor een opdrachtgever maar bepaalde zelf wanneer hij zijn foto's via het fotografennetwerk wilde verkopen aan kranten en tijdschriften.

Nu nog steeds wordt het agentschap beheerd door de fotografen die er zelf aan deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.magnumphotos.com.

Magnum Magnum
Pagina's: 564
Prijs: € 150,=
Uitgever: Uitgeverij Thoth, Bussum
ISBN: 9789059960213

Redactie
| 13-11-2007
lifestyle