Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Firmware-upgrade Sony Alpha 700 haastige spoed?

De Alpha 700 is nog maar net uit of Sony komt al met een firmware-upgrade.

Firmware-versie 2 geeft een verbeterde scherpte bij lage contrasten, en bij hoge ISO-instellingen een verlaging van het ruisniveau, meldt Sony. Verder wordt bij objectieven zonder ADI-koppeling een verbeterde flitsdosering verkregen als je op korte afstanden fotografeert. ADI staat voor advanced distance integration en werd geïntroduceerd bij het verschijnen van de Dynax 7.

Misschien nog maar even niet installeren?

De review van de Alpha 700 voor Fotografie.nl is in de maak. Bij de eerste tests bleek, bij een gedetailleerde beoordeling, dat de scherpte tegenviel. Instellen van een hogere verscherping bracht verbetering, maar deed ook het ruisniveau stijgen. En wat zie je na de installatie van firmware Versie 2? Juist, lezer, je raadt het al. Meer scherpte. En meer ruis. Bij ISO 400 beslist teveel zelfs.

Het kan niet anders dat hier weer een firmwareversie op volgt, sla versie 2 voorlopig maar even over. Met versie 1 is beter te leven dan versie 2: klein beetje nascherpen achteraf op de computer geeft een prettiger scherpte-indruk, natuurlijk geen extra detaillering, maar ook geen extra ruis.

L. Polder
| 02-11-2007
lifestyle