Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Supplies

Nieuwe Kodak zwartwitfilm

De nieuwe T-Max 400 is scherper en fijnkorreliger dan welke ISO 400 zwartwitfilm ooit.

We kunnen er lacherig over doen: Kodak lanceert een nieuwe zwartwitfilm. Een nieuwe T-Max 400, scherper en fijner van korrel dan enige eerdere ISO 400 zwartwitfilm. Betekent dit dat die paar laatste filmtechneuten die ze nog hadden zich zó goed hadden verstopt dat men was vergeten ze te ontslaan, en dat men het product van hun ijver dan maar op de markt heeft gebracht?

Kodak mag dan misschien vele toontjes lager zingen dan pakweg vijf jaar geleden, ze blijven bezig met fotografie. En wat doe je als je digitaal een flink aantal boten hebt gemist? Troost zoeken in waar je altijd goed in was.

Een onderzoek onder 3000 vakfotografen leerde Kodak dat 67 % van plan is film niet links te laten liggen, en dat 55 % film zelfs prefereert boven digitale opnametechniek. 90 % maakt zwartwitfoto’s, 47 % doet dat vanwege de bijzondere expressiemogelijkheden en om zichzelf te onderscheiden. 57 % werkt voor zwartwit liever op film dan digitaal. Dus: Kodak blijft ‘committed’ aan film. En geef ze eens ongelijk.

(bronnen: British Journal of Photography, Kodak)

L. Polder
| 19-10-2007
Boeken algemeen