Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Do it yourself

Onervaren fotografen voor de camera

Fotografeer jezelf: sexy zelfportretten van alledaagse vrouwen. Fotograaf Uwe Ommer werd geïnspireerd door een babysitter die hij verraste terwijl zij zichzelf voor de badkamerspiegel fotografeerde met zijn Polaroid camera en besloot toen een boek samen te stellen van erotische zelfportretten gemaakt door onervaren fotografen.

Hij bewapende de deelnemers met camera’s en de basis technische instructies en vroeg hen zichzelf te fotograferen zoals ze zelf wilden – om zo te zeggen bevrijd van het voyeuristische oog van de fotograaf.

Sommigen kozen ervoor om spiegels te gebruiken, terwijl anderen de camera trotseerden zonder hulp van weerspiegelingen.

Terwijl bij veel onderwerpen geen tussenkomst van Ommer nodig was, fungeerde hij voor anderen als “geestfotograaf” door ze te helpen met de belichting en opstelling en in beide gevallen konden de modellen zich uitleven op de manier die ze zelf wilden – van sexy en uitdagend tot romantisch en eenvoudigweg zichzelf zijn.

De zichzelf portretterende vrouwen bestaan uit zeer verschillende persoonlijkheden, van studenten tot kunstenaars, actrices, stilistes, danseressen, modellen, musici, docenten en nog meer. Dit zeer originele boek geeft ons een zeldzame blik op de manier waarop alledaagse vrouwen zichzelf zien of zouden willen zien.

Do it yourself - Uwe Ommer
Pagina’s: 256
Prijs: € 54,95
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9783822856284

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 11-10-2007
Boeken algemeen