Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Het Onbekommerde Leven

Kroniek over de jaren vijftig

Het Onbekommerde Leven is de titel van het boek dat vrijdag 12 oktober wordt gepresenteerd in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Eddy Christiani, bekend artiest uit de jaren vijftig, neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst uit handen van auteur Rob Bouber. Aansluitend opent hij de gelijknamige expositie in het Museum van de Twintigste Eeuw.

De familie Brinker wordt gevolgd tussen 1948 en 1960. Hoofdpersoon is Hans Brinker. Ook al is hij jong, hij hoort wat hij horen wil en beziet de maatschappij vanuit een nieuwsgierig perspectief. Kroniek en de ruim negentig foto's van vermaarde fotografen hebben het effect van een tijdmachine. Laat u met alledaagse geschiedenisjes meevoeren naar de sfeer van de jaren vijftig: onbekommerd en eenvoudig...

foto: Particam Oostwoud
1961

De expositie Het Onbekommerde Leven toont een selectie van veertig foto's die in het boek zijn gebundeld. Prachtige foto's op groot formaat van Ad Windig, Kees Scherer, Maria Austria, Henk Jonker, Sem Presser en Eva Besnyö uit de collectie van het Maria Austria Instituut. De tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is te bezoeken vanaf 12 oktober 2007 t/m 25 maart 2008. Het boek is gedurende de expositie tevens te koop in de museumshop.

Het Onbekommerde Leven heeft gedurende een jaar centraal gestaan in de gelijknamige feuilleton in de regionale dagbladen van HDC Media. Auteur Rob Bouber (zelf uit 1948) schreef eerder het succesvolle boek Gezichten van Noord-Holland.

Het Onbekommerde Leven - Rob Bouber
Pagina's: 220
Prijs: € 25,00
Uitgever: HDC Media, Alkmaar
ISBN: 9789059774056

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 09-10-2007
lifestyle