Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Advertorial

De ultieme reis voor fotografen

Als fotograaf val je eigenlijk in een 'klasse apart'. Je wilt reizen in kleine groepjes, liefst in een 4X4 omdat je weet dat wild zich nu eenmaal niet langs de snelwegen bevindt. Ook vind je het niet erg om voor dag en dauw op te moeten staan. In het ochtendgloren maak je immers de mooiste foto´s! Je snapt dat zo´n reis eigenlijk meer een avontuur dan een vakantie is.

foto: Fer Boei

Helaas ziet je droomreis er in de praktijk toch vaak anders uit. Je reist per touringcar of zit met een 24-koppig internationaal gezelschap in een open vrachtwagen. Net die dingen die jij interessant vindt, kan de rest van het gezelschap niet boeien dus de tijd krijgen om foto’s te maken is er niet....

Het kan ook anders! In kleine groepen rondreizen met mensen die hetzelfde willen als jij! Met betrouwbare 4X4’s en (lokale) gidsen. Een reis voor en door fotografen! Gedurende een dikke twee weken brengen we je naar de mooiste plekken van zuidelijk Afrika. En niet alleen geven we je meer dan genoeg tijd om foto’s te maken, als je dat wilt, vertellen we je er ook nog eens bij hoe je nog betere foto’s kan maken!

Besef wel dat deze reis meer een avontuur dan een vakantie is. Uiteraard zullen we zorgen voor goed en lekker eten. Maar daar staat tegenover dat je wel moet eten wat de pot schaft! En we gaan er vanuit dat je bij het opzetten en afbreken van ons kampement ook bereid bent de handen uit de mouwen te steken. En uiteraard staat veiligheid hoog in ons vaandel, maar het wild zit nu eenmaal niet aan een riempje vast. Om het verschil in één zin duidelijk te maken:

Dit is een reis voor fototassen en niet voor beautycases!!

Hoe ziet deze reis er uit?

We beginnen rustig. Na je aankomst in Johannesburg gaan we eerst boodschappen doen voor de komende dagen. ’s Avonds kan je genieten van een typisch Zuid Afrikaanse braai. De volgende dag gaan we op weg naar Kuruman, de woonplaats van de ontdekkingsreiziger David Livingstone. We verlaten het stedelijk gebied en rijden door de uitlopers van de Kalahariwoenstijn.

foto: Fer Boei
De beroemde rode zandduinen van Namibië: de Sossouvlei

We overnachten op de campsite van de Red Sands Lodge. Via een prachtige route met grote vergezichten rijden we vervolgens naar Fish River Canyon. Onderweg hebben we een kans wilde paarden te zien. De Canyon zelf is circa 500 miljoen jaar geleden ontstaan door de Visrivier en 500 meter diep. 's Middag bezoeken we de Canyon. Zet je groothoek maar vast op je camera!

Via de Namibwoestijn gaan we daarna naar de beroemde rode zandduinen van Namibië: de Sossouvlei. We bezoeken ook Sesriem, de plek waar David Livingstone zijn dieren te drinken gaf. De volgende dag is het heel vroeg op om de zonsopgang midden in de woestijn te beleven!

Na deze prachtige ervaring gaan we door de woestijn naar de "Duitse" badplaats Swakopmund. En dat is weer een fantastische rit met werkelijk adembenemende landschappen. Aangekomen in Swakopmund doen we boodschappen voor de komende vijf dagen.

Bruine hyena

Na een nacht in Swakopmund vertrekken we naar Etosha, het grootste nationale park van Namibië dat bekend is om het vele wild. De kans is groot dat we hier leeuwen zien! Direct na aankomst zetten we snel de tenten op want we gaan direct op pad voor onze eerste gamedrive. Op zoek naar zebra's, giraffen en natuurlijk de leeuwen. We overnachten in Okaukuejo waar op de campsite, die 's nachts verlicht is, een drinkplaats is voor het wild. Hier zien we neushoorns, olifanten en vaak ook leeuwen.

Dag 8 en 9

Dag 8 en 9 blijven op een andere campsite in Etosha: Namutoni. 's Morgens een gamedrive in het park, 's middags bij het prachtige zwembad of luieren onder een boom of bij de drinkplaats en 's avonds nog een gamedrive rond de campsite. Na deze twee dagen vertrekken we vroeg naar de Caprivi Strip. Onderweg gaan we de grens over tussen wat men noemt ‘wit’ Africa en ‘swart’ Africa. Van het ene op het andere moment verandert het land en zien we rieten hutten en veel vee midden op de weg.

We komen aan op één van de meest relaxte campsites van Afrika: Ngepi Camp. De douches, toiletten en de badkamers zijn hier in de openlucht en warm water wordt gemaakt door een vuurtje te stoken. U kunt hier zwemmen in de Zambezi rivier.

De volgende dag blijven we in Ngepi camp. 's Morgens bezoeken we een zeer klein National Park, het Mahango Game Park. Dit park ligt tegen de grens met Botswana en heeft geen hekken, het wild heeft hier vrije doorgang tussen de diverse gebieden. Omdat de rivier dichtbij is, zijn hier veel verschillende soorten vogels te zien. Ook groot wild is in grote getalen aanwezig.

foto: Fer Boei
Zwarte neushoorn

Dag 12

Op onze twaalfde dag gaan we Botswana in. Na het passeren van de grens rijden we naar Maun. Hier moeten we boodschappen doen voor de komende dagen waarop we helemaal in de bush zitten. We rijden door naar Moremi waar we de bush in gaan om er voorlopig niet meer uit te komen. De tocht erheen voert eerst nog door wat kleine dorpjes met veehouders waarna we aankomen op een local campsite. Vanaf deze avond staat je tentje vrij tussen het wild. Vanuit de campsite zullen we tot aan zonsondergang een gamedrive maken op zoek naar wild. 's Avonds val je in slaap met de bushgeluiden om je heen.

Dag 13

5.15 Uur word je de volgende dag gewekt door de gids die de koffie al klaar heeft op het kampvuur dat nog brandt van gisteravond. We pakken de tenten in en vertrekken direct. De vroege ochtend is de mooiste tijd om op zoek te gaan naar dieren, dus we verspillen geen tijd. Over de komende 40 kilometer doen we de halve dag!

Onderweg stoppen we voor koffie en een stevig ontbijt en uiteraard ook om foto's en video te maken. Als er iets moois te zien is, nemen we rustig de tijd. 's Middags komen we aan in North Gate, een campsite middenin National Park Moremi. We zetten de tenten op, gaan lekker douchen en relaxen wat tot 15.00 uur. Dan vertrekken we voor een Gamedrive rondom onze campsite en aangezien we bij de Kwai River zitten is de kans op wild groot. 's Avonds bij het kampvuur en avondeten zwerven er hyena's rond het kamp, een prachtig gezicht en indrukwekkende ervaring!!

foto: Fer Boei
Dag 14

En weer gaan we vroeg op pad, zoeken naar de leeuwen die we 's nachts gehoord hebben. Laat in de middag komen we aan in de Central Kalahari. Hier overnachten we bij een Rhino Sanctuary. Het sanctuary wordt geleid door de plaatselijke bevolking en is opgezet om de neushoorn te beschermen, behouden en te fokken.

De volgende dag rijden we terug naar Pretoria, de plek waar het allemaal begon. We komen daar laat in de middag aan en genieten weer van een heerlijke braai.

Dag 16

Eindelijk....... we mogen uitslapen! Maar helaas is het ook de laatste dag van de reis. We maken de auto schoon, vegen de tenten uit en pakken ze goed in en wassen voor de laatse keer alle spullen af. Zo kan de volgende groep schoon beginnen. 's Middags vertrekken we bijtijds naar Johannesburg om 's avonds het vliegtuig richting Nederland te nemen. We nemen (tijdelijk??) afscheid van Afrika.

Dag 17

Aankomst op Schiphol in de ochtend.

Fer Boei
| 09-10-2007
Boeken algemeen