Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Omkijken

Een speciaal voor het 40-jarig bestaan van SIRE samengesteld fotoboek

SIRE vierde op woensdag 26 september in het instituut Beeld en Geluid haar 40-jarig bestaan met een lustrumcongres dat gewijd was aan het thema 'Van ik naar wij'. Adri de Vries, directeur van SIRE, overhandigde een speciaal voor het lustrum samengesteld fotoboek aan H.K.H. Prinses Máxima. Omkijken bevat foto's van 40 Nederlandse topfotografen die hun visie op sociale betrokkenheid in beeld hebben uitgedrukt.

SIRE heeft 40 Nederlandse topfotografen, waaronder Morad Bouchakour, Ad van Denderen, Ilse Frech, Geert van Kesteren, Vincent Mentzel, Raymond Rutting en Laura Samson gevraagd hun visie op maatschappelijke betrokkenheid in beeld weer te geven. Deze foto's zijn verzameld in het lustrumboek Omkijken dat vanaf vandaag in een beperkte oplage van 2.000 stuks verkrijgbaar is.

foto: Ad van Denderen
Een vrijwilliger doet de was in Hakuna Matata, een opvanghuis voor uitgeproduceerde asielzoekers in Den Bosch.

Met het thema 'Van ik naar wij', wil SIRE aangeven dat mensen niet alleen voor zichzelf moeten opkomen, maar ook een eigen bijdrage kunnen leveren aan een verantwoordelijke en solidaire samenleving. De lustrumviering eindigt met een fototentoonstelling van de gepubliceerde foto's in het Van der Togt museum in Amstelveen van 22 november tot 9 december.

De Stichting Ideële Reclame is een onafhankelijke stichting die onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk aan de orde stelt, bespreekbaar maakt en agendeert bij burgers, opinieleiders en besluitvormers.

SIRE wil wakker schudden en mensen aan het denken zetten en doet dat door het maken van ideële, niet commerciële campagnes. Al 40 jaar met de belangeloze hulp van de media- en communicatiebranche. Sinds de oprichting in 1967 zijn dat meer dan 95 campagnes, zoals bijvoorbeeld 'De maatschappij dat ben jij', 'Je bent een rund als je met vuurwerk stunt', eenzaamheid, dyslexie, overgewicht en 'Kort lontje'. SIRE heeft geen banden met de overheid of andere organisaties.

Omkijken - SIRE
Pagina's: 196
Prijs: € 17,50
Uitgever: Lenthe Publishers &Amp; Consultants
ISBN: 9789075458404

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 28-09-2007
Boeken algemeen