Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nieuwe HP Photosmart C8180 all-in-one kan alles

De printer wordt steeds minder afhankelijk van de computer. De nieuwe HP Photosmart C8180 is bedoeld voor veeleisende, kwaliteitsbewuste vrijetijdsfotografen die de computer zoveel mogelijk buitenspel willen laten.

De consument laat zich niet de wet voorschrijven. Gold de mogelijkheid zelf je foto’s op de computer te bewerken als een van dé verworvenheden van de digitale fotografie, het gros van de vrijetijdsfotografen heeft definitief besloten dat hij daar helemaal geen boodschap aan heeft. Het resultaat telt, niet het gedoe achter de computer. Vandaar dat rechtstreeks printen (camera op printer aansluiten, of geheugenkaart in printer steken) steeds populairder wordt.

Het grappige is ook dat het resultaat vrijwel altijd bevredigend is (voor amateurnormen), terwijl menigeen bij verwerking via computer en beeldsoftware het spoor bijster raakt en te maken krijgt met dingen waar hij of zij helemaal geen behoefte aan heeft (kalibratie, kleurbeheer).

HP Photosmart C8180
Ook branden

Direct printen dus. Rest dan nog wel de noodzaak je gemaakte opnamen ergens op te slaan. Daarom heeft de HP Photosmart een ingebouwde cd/dvd-brander: geheugenkaartje in de printer, kies wat je wilt printen en daarna een backup branden op cd: je doet het met enkele keren drukken op het 9 cm lcd-aanraakscherm.

De brander is uitgerust met HP’s LightScribe-technologie, waarmee je op de bovenzijde een label kunt branden. Op het scherm kun je ook eenvoudige beeldcorrecties uitvoeren. Naast een normale papierlade (waar gewoonlijk A4-papier in zal worden geplaatst) is er een extra lade voor 10x15 cm fotopapier.

Fotokwaliteit

De 8180 biedt hoogwaardige 6-kleuren-printtechniek voor fotokwaliteit. En hij is ook nog eens uitgerust met een goede vlakbedscanner, met HP’s zeskleuren-scantechniek met een energiezuinige, zeer constante LED-lichtbron. Daarmee kun je ook negatieven en ingeraamde dia’s scannen. De 8180 leent zich hierdoor ook prima voor het archiveren of opnieuw gebruiken van het oude goud in negatiefalbums, diamagazijnen en schoenendozen.

Heel praktisch is daarbij dat bijgeleverde software stofjes en krasjes automatisch kan elimineren. Een printer/scanner/brander dus waarmee heel veel kan, en daarom is het te prijzen dat hij ook in een draadloos netwerk kan worden opgenomen. HP meldt een adviesprijs van € 429,-.

L. Polder
| 25-09-2007
Boeken algemeen