Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

She, a photo-essay

De Vrouw, als gewoon portret of tot kunstwerk verheven

Vrouwen in de maak, jonge Vrouwen, middelbare Vrouwen, oudere Vrouwen, brutale Vrouwen, verlegen Vrouwen, mooie Vrouwen, wat minder mooie Vrouwen, eenzame Vrouwen, antieke Vrouwen, bijbelse Vrouwen, nieuwsgierige Vrouwen, treurende Vrouwen, vrolijke Vrouwen, ijdele Vrouwen, slimme vrouwen, Vrouwen van toen, Vrouwen van nu, vrouwelijke Vrouwen, mannelijke Vrouwen, hele gewone Vrouwen.

Zowel in de onderwerpskeuze als in de gebruikte techniek is bij Luc ten Klooster vaak verband te vinden met historie, sommige foto's lijken ontstaan te zijn in vervlogen tijden. Hij grijpt daarbij echter niet terug op oude technieken zoals bijvoorbeeld de gomdruk maar gebruikt voor de zwart-wit fotografie uitsluitend de (nog) gangbare barietpapieren en ontwikkelaars.

In de overgang van analoge naar digitale fotografie bewandelt Luc ten Klooster in zijn experimenteerdrift een eigenwijze weg: waar de meeste fotografen hun oude analoge archief digitaliseren, brengt hij zijn digitaal gemanipuleerde beelden soms weer terug naar een ouderwetse donkere kamer barietprint, een barietprint die door die omzetting een geheel eigen karakter krijgt.

Met een voorwoord van Sonja Barend en teksten van Luc ten Klooster alsmede citaten van schrijvers en filosofen.

She - Luc ten Klooster
Pagina's: 96
Prijs: € 29,00
Te bestellen door een e-mail te sturen aan luctenklooster@hetnet.nl
ISBN: 978-90-812001-1-0

Redactie
| 11-09-2007
lifestyle