Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Hof van Holland

Stukjes historische schoonheid van de Bollenstreek

Hof van Holland is een fotoboek over de Bollenstreek. Ilse Hesp, fotograaf en redacteur schiep een beeld van de mooiste plekjes van de streek tussen Lisse en Leiden. Dwars door de bloembollenstreek loopt de Heereweg die als het ware de 'bollendorpen' aan elkaar rijgt: Bennebroek-Vogelenzang-Hillegom-Lisse-Sassenheim met de 'aanpalende' plaatsjes Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen en Zee, Voorhout en Warmond. De Heereweg is een prachtige route voor een nadere kennismaking met de bollenstreek.

Met dit fotoboek over de Bollenstreek heeft de auteur dezelfde rode draad gevolgd. De foto's geven een beeld van stukjes historische schoonheid van de streek en dat gaat verder dan het algemene beeld dat de buitenlander heeft van Nederland: klompen, molens en bloembollen.

De Bollenstreek is een belangrijke nationale economische factor en heeft een rijke cultuurhistorische geschiedenis. Zo zetelt in de Bollenstreek nog steeds 'de directie van de BV Bloembol' ook al zijn er elders bollengronden tot ontwikkeling gekomen. Alle bollenkennis en -research huist er.

De historie van de plaatsen Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, Lisse, Sassenheim en Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen, Voorhout, Teylingen en Warmond zichtbaar gemaakt, met boeiende beschrijvingen. Een ontdekkingstocht door de bloemrijke bollenstreek en de gezellige oude dorpen. Voor de inwoners een hernieuwde kennismaking met hun mooie streek. Het boek bewijst dat de Bollenstreek meer is dan bollenvelden. Hof van Holland is een boek met meer dan 173 foto's.

De auteur

In het begin van haar werkzame bestaan kwam ze terecht in de fotografie, volgde een fotografische opleiding en liet de camera nooit meer los. Ook niet toen ze later in de journalistiek terecht kwam. Ruim vijfentwintig jaar was ze hoofdredacteur van de meest uiteenlopende vakbladen. De basis: een gedegen opleiding wetenschapsjournalistiek en voorlichting, plus de camera. Vanaf dat moment gingen schrijven en fotograferen hand in hand. En zo ontstond ook het boek 'Hof van Holland'.
Verwondering, nieuwsgierigheid en gevoel voor schoonheid vormden de basis van dit boek. Ze is alweer met nieuwe projecten bezig. Op diezelfde basis: verwondering, nieuwsgierigheid, schoonheid. Vormgegeven in nieuwe beeldende boeken, reportages, interviews; altijd daar waar ze schrijven kan combineren met haar eigen beelden.

Hof van Holland - Ilse Hesp
Pagina's: 120
Prijs: € 17,50
Uitgever: Diverti ISBN: 9789086710096

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 26-03-2007
lifestyle