Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Model News

Roodharigen Kunst dag 2007

Op 2 september 2007 wordt de derde Roodharigen Kunst dag in Breda gehouden. Er zijn nu al 800 vrouwen en meisjes met écht rood haar die zich hebben aangemeld via de evenementswebsite www.roodharigen.nl. Ze komen uit heel Nederland, sommigen zelfs uit het buitenland. In Breda vinden ze tijdens de roodharigendag een binnenstad die in het teken staat van rood haar: er zijn tentoonstellingen op allerlei plekken in de stad van twintig verschillende kunstenaars.

foto: Mery.nl

De centraal gelegen Grote Kerk hangt vol met 40 schilderijen en nog veel meer foto's en andere kunstwerken. Er zijn in de binnenstad allerlei activiteiten gepland die iets te maken hebben met de combinatie van kunst en rood haar: film, dans, muziek, portrettekenen, schilderen.

Kunstschilder Bart Rouwenhorst beperkt het aantal uitnodigingen: "Het aantal aanmeldingen overtreft alle verwachtingen. Ik weet niet of het allemaal gaat passen. We kunnen wel 1000 mensen ontvangen in de Grote Kerk van Breda, maar dat kan wel eens niet genoeg zijn aangezien er ook heel veel niet-roodharige belangstellenden komen. Daarom heb ik besloten om dit jaar niet meer dan 1000 uitnodigingen te versturen voor de opening van de dag. Voor het verdere programma na 12.00 uur is iedereen welkom, er mogen best 5.000 mensen komen."

De tentoonstelling in de Grote kerk is al vanaf 19 augustus toegankelijk voor het publiek. Die kunnen tot de 2e september de kunstwerken in alle rust bekijken. Op de 2e september kunnen ze de kunstwerken vergelijken met de originelen, want die dag komen ook de roodharige fotomodellen en schildersmodellen naar de kerk, zo'n 70 meiden.

Rouwenhorst zette twee jaar geleden een oproep in de krant om enkele roodharigen vrouwen en meisjes te zoeken voor zijn modelschilderijen. Daar werd massaal op gereageerd. Zo massaal dat Rouwenhorst tijdens de eerste Roodharigendag in 2005 een groepsfoto maakte, naast een aantal schilderijen. Hij fotografeerde toen vanuit een hoogwerker 150 modellen met echt rood haar. Dit jaar is het de vraag of de hoogwerker hoog genoeg zal reiken, want Rouwenhorst verwacht nu nog nog meer roodharigen op de Roodharigen Kunst dag 2007.

Op YouTube is een filmpje beschikbaar over "The Making of" van de roodharigendag foto.

Redactie
| 22-08-2007
Boeken algemeen