Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Oplossing voor gevelfoto’s JR

foto: Woes van Haaften 2007
Gevel Foam_Fotografiemuseum Keizersgracht 609

Het beplakken van drie monumentale panden in het kader van het kunstproject Face2Face met foto’s van de internationaal gerenommeerde franse fotograaf JR, georganiseerd door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam heeft de afgelopen weken de aandacht gevraagd. Stadsdeel Centrum trad op basis van de Monumentenwet op tegen het beplakken uit zorg over schade aan de gevels.

Bureau Monumentenzorg Amsterdam heeft op verzoek van stadsdeel Centrum onderzoek verricht naar mogelijkheden van verwijdering van de foto’s van de gevels. Zoals het er nu naar uitziet zal verwijdering weinig of geen schade opleveren. In tegenstelling tot eerdere berichten in de media is bij het aanbrengen van de foto’s géén vernis gebruikt.

In een gesprek tussen dagelijks bestuurder Anne Lize van der Stoel en Marloes Krijnen, directeur van Foam, is o.m. de conclusie getrokken dat Foam in volgende situaties vooraf contact zal opnemen met het stadsdeel. Dat was in dit geval ook beter geweest. De foto's worden uiterlijk op 3 september verwijderd.

Redactie
| 02-08-2007
lifestyle