Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Mengen met lagen

De lagen van Paint Shop Pro zorgen ervoor dat u te maken krijgt met verschillende digitale foto’s die op de een of andere manier kunnen worden gecombineerd.

Als u het pallet ‘Lagen’ tevoorschijn haalt, dan is precies te zien hoe het eindresultaat wordt opgebouwd: alle lagen hebben hierbij een eigen naam gekregen. In het pallet ‘Lagen’ kunt u op de oogjes klikken om een laag zichtbaar of onzichtbaar te maken.

Pal naast de oogjes vindt u een schuifregelaar waarmee kan worden ingesteld hoe de lagen ‘in’ de originele afbeelding worden gemengd. Als u bijvoorbeeld voor een waarde van ‘40’ kiest, dan ontstaat er een spookachtig effect omdat de achtergrond dóór de laag heen komt! Verder kan worden ingesteld welk mengproces zal worden gebruikt. De optie ‘Normaal’ is hierbij de gebruikelijke keuze (Afbeelding 109).

Als u de aldus ontstane digitale foto bewaart in het Paint Shop Pro-formaat, dan blijven de lagen behouden. Bewaart u de digitale foto echter als JPG, BMP of TIF? Dan gaan de lagen verloren. U kunt alle lagen tussentijds samenvoegen met behulp van de menukeuze ‘Lagen’, ‘Samenvoegen’ en ‘Alle lagen samenvoegen’.

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen