Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Selecties kopiëren en plakken

Het retoucheren van een digitale foto is altijd goed voor een gulle lach. Wat te denken van een onmogelijke foto, zoals de aanwezigheid van iemand die op dat moment heel ergens anders vertoefde? Of een wonderbaarlijke persoonsvermeerdering?

Dit trucage-effect is helemaal opgehangen aan het kunnen maken van een mooie selectie. Hiervoor maakt u gebruik van het gereedschap ‘Selectie uit vrije hand’, dat is ingesteld op ‘Intelligente randselectie’.

Stap 1
Begint u met het netjes selecteren van een onderwerp. Probeert u om dit onderwerp helemaal los te maken, waarbij u geen achtergrond meeneemt.
Stap 2
Als de selectie is gemaakt, dan kiest u voor ‘Bewerken’ en ‘Kopiëren’. Op drukken is ook mogelijk (Afbeelding 103).

Stap 3
Vervolgens kiest u voor ‘Bewerken’, ‘Plakken’ en ‘Plakken als nieuwe selectie’. Op drukken is ook mogelijk (Afbeelding 104).

Stap 4
Als de selectie op de digitale foto wordt geplaatst, dan is deze ‘Zwevend’. Dit betekent dat u de muisaanwijzer kunt gebruiken om de selectie te verplaatsen.
Stap 5
Waarna u de twee voorgaande stappen eventueel kunt herhalen om de selectie nogmaals in de digitale foto te plaatsen. En nogmaals (Afbeelding 105)…

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen