Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Tekst integreren in de digitale foto

Het werken met de tekst-tool van Paint Shop Pro zal weinig geheimen voor u hebben. Dat wil zeggen, het plaatsen van een tekst in een digitale foto is het probleem niet. Toch? We gaan het iets mooier maken…

Stap 1 Klikt u de tekst-tool aan. Zodra de eigenschappen van het gereedschap verschijnen, geeft u aan dat de tekst als ‘Zwevend’ moet worden aangemaakt. Uiteraard kunt u ook het lettertype en de andere eigenschappen verzorgen.

Stap 2 Vervolgens kunt u de gewenste tekst op de foto neerzetten. Let wel, als selectie èn op de juiste plek! Op dit moment heeft de tekst de kleur gekregen die u heeft ingesteld!
Stap 3 U kiest nu voor ‘Selecties’, ‘Selectie laden/opslaan’ en ‘Selectie opslaan op schijf’. U geeft de selectie die u gaat bewaren een handige naam.
Stap 4 U drukt twee keer op om daarmee de tekst op de digitale foto weer helemaal weg te halen.
Stap 5 U kiest nu voor ‘Selecties’, ‘Selectie laden/opslaan’ en ‘Selectie laden vanaf schijf’. Met als gevolg dat de tekst weer terug is, maar nu als doorzichtige selectie.

Stap 6 Gaat u naar ‘Aanpassen’ en ‘Automatische contrastverbetering’. Stelt u in op ‘Lichter’, ‘Normaal’ en ‘Vet’.

Automatische contrastverbetering

Stap 7 Gaat u naar ‘Effecten’, ‘3D-effecten’ en ‘Afschuining binnen’. Alhier kunt u een rand creëren die ervoor zorgt dat de selectie (lees: de letters van de tekst) wat meer op de voorgrond worden gedrongen. Probeert u eens wat verschillende instellingen, waarbij u de voorvertoning steeds in de gaten houdt.

Afschuining binnen

Stap 8 Gaat u naar ‘Effecten’, ‘3D-effecten’ en ‘Slagschaduw’. Zulks om nog even een extra schaduw onder de geselecteerde letters te plaatsen. Hoezo drie-dimensionaal?

Slagschaduw

John Vanderaart
| 10-07-2007
Boeken algemeen