Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Diepte in de digitale foto (2)

Heeft uw website een mooie effen achtergrond. Dus een achtergrond in één kleur; bijvoorbeeld wit, geel of lichtblauw? Dan hebben we nog een ander fraai effect voor u in de aanbieding, een schaduweffect om precies te zijn. Doet u mee?

klik op het plaatje voor een vergroting

Stap 1
Neemt u een digitale foto en maakt u deze website-gereed. Gaat u vervolgens naar de menu-optie ‘Afbeelding’ en ‘Doekgrootte’.
Stap 2
Als het dialoogvenster ‘Doekgrootte’ verschijnt, dan moet u een rand van circa 20 pixels aan de rechterkant èn aan de onderkant creëren. U doet dit door het doek circa 20 pixels breder en hoger te maken. Hierbij opgemekt dat de ingestelde ‘Achtergrond’ gelijk moet zijn aan de achtergrondkleur van uw website.

Stap 3
Is de rand aan de rechterkant en aan de onderkant gecreëerd? Dan selecteert u de tool ‘Toverstaf’. Deze ‘Toverstaf’’ is een van de selectiegereedschappen. Bij de eigenschappen van de ‘Toverstaf’ wordt de ‘Afstemmingsmodus’ op ‘RGB-waarde’ ingesteld en de ‘Tolerantie’ op ‘0’.
Stap 4
Klikt u in de digitale foto, nee, in de rand die u zojuist heeft gemaakt. U zult zien dat die rand helemaal wordt geselecteerd.

klik op het plaatje voor een vergroting

Stap 5
Kiest u voor ‘Selecties’ en ‘Omkeren’ om niet de rand, maar juist de rest (!) van de foto te selecteren.
Stap 6
Gaat u naar ‘Effecten’, ‘3D-effecten’ en ‘Slagschaduw’.
Stap 7
Als het dialoogvenster ‘Slagschaduw’ verschijnt, dan kunt u instellen op welke manier de schaduw ‘onder’ de digitale foto moet komen te staan. Een kwestie van spelen met de parameters…

John Vanderaart
| 10-07-2007
lifestyle