Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Paint Shop Pro

Bewaren voor de website

Is de digitale foto verkleind en gecorrigeerd? Dan kan deze worden bewaard op de harddisk. Het bestandsformaat dat we gaan gebruiken, is natuurlijk JPG/JPEG.

Met behulp van JPG/JPEG kan een foto in 16,7 miljoen kleuren worden opgeslagen, waarbij we rekening zullen houden met de bestandsgrootte. Graag willen we een digitale foto zo klein mogelijk opslaan. Dat is wel zo handig, want een compact opgeslagen foto neemt minder webspace (lees: harddiskruimte bij uw Internet Service Provider) in beslag. Ook zal de bezoeker een klein bestand eerder kunnen inlezen dan een groot bestand. Daarom JPG/JPEG. Heeft u een digitale foto bij de hand? Dan doet u het volgende:

Stap 1
U gaat naar ‘Bestand’ en ‘Opslaan als’. U bladert naar de gewenste map en stelt u bij het veld ‘Opslaan als’ het JPG/JPEG-bestandstype in. Intussen heeft u de digitale foto van de gewenste bestandsnaam voorzien…

Stap 2
In het dialoogvenster ‘Opslaan als’ klikt u de knop ‘Opties’ aan. Het dialoogvenster ‘Opties voor opslaan’ zal nu verschijnen. Op dit moment kunt u al instellen hoe licht of zwaar u de afbeelding wilt comprimeren. Let wel, hoe compacter de digitale foto wordt, hoe slechter de kwaliteit is die zal ontstaan.

Stap 3
Wilt u van tevoren weten hoe erg het gaat worden? Klikt u dan op de knop ‘Optimalisatie uitvoeren’. Paint Shop Pro zal dan laten zien wat het kwaliteitsverlies van een compressiewaarde zal worden.

Enfin, u kunt nu zelf op zoek gaan naar de balans tussen kwaliteit en opslaggrootte. Waarbij u zult merken dat de optimale compressiewaarde kan verschillen per foto.

John Vanderaart
| 10-07-2007
lifestyle